XS
SM
MD
LG
05.05.2023 Ana Jovanović

Bekament BB poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa

Detalj sa meča - foto: ARKUS liga

Rukometašice Bekamenta BB odbranile su domaći teren u prvoj utakmici polufinala plej-ofa i savladale ekipu Železničara rezultatom 32:22 (14:10).

Sve do 27. minuta vodila se ravnopravna i neizvesna borba, ali je domaći tim u finišu prvog poluvremena napravio seriju za vođstvo 14:10. Gošće su promašile nekoliko vezanih šansi, a golman Marija Simić ohrabrila saigračice svojim bravurama među stativama.

U drugom poluvremenu Aranđelovčanke su potpuno dominirale i konstantno uvećavale prednost na semaforu, sve do maksimalnih plus 14 (29:15). Inđijke su do kraja meča uspele da smanje zaostatak, ali ne i da izbegnu ubedljiv poraz.

Tamara Kocić bila je najfikasnija u pobedničkom timu sa sedam pogodaka, dok se u dresu Železničara istakla Nataša Lovrić sa šest golova. Mariji Simić, koja je na ovom susretu upisala deset odbrana (10/24), pripalo je MVP priznanje.

Novi duel dva kluba gledaćemo desetog maja, kada će se igrati u Inđiji (20:00). Bekament BB će imati meč loptu za plasman u finale, dok će aktuelne šampionke morati da pobede ako žele da produže polufinalnu seriju.