XS
SM
MD
LG

U beogradskom finalu pehar Crnjanskom

U Kraljevu je prošlog vikenda odžano pionirsko prvenstvo Srbije na kome je učestvovalo dvanaest ekipa. Nadmetanje je trajalo tri dana a ekipe su bile podeljene u četiri grupe.

Poslednjeh dana turnira odigrani su mečevi koji su odlučivali o konačnom plasmanu. Igralo se na dve lokacije u gradu, za plasman od prvog do šestog mesta u staroj hali sportova i u prelepoj dvorani Šumarske škole gde su se timovi borili za poredakj sedme do dvanaeste pozicije. U borbi za treću poziciju sastali su se SK Volej iz Novog Sada i Radnički iz Kragujevca. Pobeda je pripala Novosadjanima – 3:0.

U velikom finalu megdan su podelile beogradske ekipe Crvena zvezda i Crnjanski. Posle pobede od 3-1 pehar namenjen pobedniku turnira otišao je u vitrine OK Crnjanski.

Svi igrači prve tri plasirane ekipe dobili su po medalju a najbolji pojedinci pehare. MVP turnira bio je  Ognjen Todorović iz ekipe pobednika prvenstva, najbolji primač Sergej Čukić (Crvena zvezda), a tehničar Stefan Marić (Volej) a MVP Ognjen Todorović iz ekipe pobednika turnira.

Priznanja su uručivali nekadašnji veliki asovi odbojke Vasa Mijić, Vlado Petković, Edin Škorić kao i Ivan Todorović i Predrag Bićanin. Pehar pobedničkoj ekipi uručio je legendarni trener i selektor Bogdan Sretenović.

Sve čestitke idu i na adresu domaćina turnira OK Ribnica, koji su uložili ogroman  napor da ova odbojkaška fešta prodje u naboljem redu.

Tekst i foto: Stole PETKOVIĆ