XS
SM
MD
LG

Srpski fudbal ne može bez skandala

Detalj sa utakmice OFK Beograda - foto: H.D.Vujanović

Danas se igraju utakmice poslednjeg kola Srpske lige "Beograd", a ovog proleća je veliku pažnju izazvala borba između Zemuna i OFK Beograda za prvo mesto i plasman u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. OFK Beograd je danas trebalo da dočeka BSK iz Borče, ali taj meč neće biti ni odigran, jer prema nezvaničnim informacijama uprava BSK-a je odlučila da njihov tim ne izađe na teren.

Kao razlog se navodi nezadovoljstvo zbog nedavnih odluka disciplinskih organa Fudbalskog saveza Beograda kada nisu kažnjeni Radnički iz Obrenovca i Studentski grad koji se sa njima bore za opstanak, pa će se BSK nedolaskom na današnji meč oprostiti od Srpske lige Beograd i preseliti u Zonu, a OFK Beograd će pobedom službenim rezultatom u Prvu ligu Srbije, bez obzira šta Zemun bude uradio protiv Borca.

Ono što daje posebnu dimenziju ovoj priči, jeste podatak da je BSK pre oko mesec dana uspeo da osvoji bod protiv Zemuna, što je OFK Beograd iskoristio da preuzme prvo mesto. Danas isti taj tim neće ni izaći na teren protiv "Romantičara", osim ako ne dođe do nekog obrta u poslednjim satima pred ovaj meč.