XS
SM
MD
LG

Uspešna prva provera juniora, savladana Slovenija

Foto: RSS

Muška juniorska reprezentacija Srbije savladala je u Šapcu, u prvoj proveri, vršnjake iz Slovenije rezultatom 32:27 (16:12). Najuspešniji u redovima izabranika Đorđa Teodorovića bio je Nikola Zečević sa 11 postignutih golova.

Selektor je zadovoljan pristupom igrača, ali sa nestrpljenjem iščekuje kompletan sastav posle finala nacionalnog Kupa.

”Agresivnost, energija i odnos su na pravom mestu, ali tek kada budemo kompletni i kada nam se pridruže momci iz Vojvodine i Dinama moćićemo da sklapamo finalne kockice za Svetsko prvenstvo. Ovakvu Sloveniju nije lako pobediti i na tome čestitam svojim momcima.”  

Jedan od najraspoloženijih igrača današnje utakmice, Vukašin Antonijević, nije krio zadovoljstvo posle pobede.

”Prva provera za nas pred predstojeće prvenstvo, koja nam mnogo znači kao i ova utakmica koja se igra sutra da uđemo u što bolju formu. Ekipa je odlična, kao što je publika mogla da vidi i oseti, dišemo jedan za drugog i sve ide po planu. Radujem se što će mi se Stefan Dodić pridružiti sledeće sezone u Sloveniji jer je sve lepše kada imaš nekog svog.”

Čuvar mreže Orlića, Marko Mrdović, pomogao je sjajnim reakcijama da Slovenci ne naprave iznenađenje iako je nije tako izgledalo sredinom drugog dela igre.

”Zadovoljni smo današnjom utakmicom. Imali smo padove u igri ali smo uspevali to relativno lako da rešimo, podignemo nivo igre i ostvarimo pobedu. Dobro smo igrali i u odbrani i u napadu. Slovenija nije imala lakih golova, hvala mojim saigračima što su mi olakšali posao i omogućili da odigram ovako dobru utakmicu. Jedva čekamo Svetsko prvenstvo, atmosfera među nama je sjajna i pružićemo svoj maksimum da postignemo što bolji rezultat.”

Nova provera istih selekcija zakazana je sutra, u Šapcu, sa početkom u 13.00 časova. Utakmica je zatvorena za javnost.