XS
SM
MD
LG

Srbija osvaja bronzanu medalju na svetskom prvenstvu u esportu!

Foto: SESE

Naša CS:GO reprezentacija se vraća kući sa novčanom nagradom od 20.000 dolara. Čestitke za naše momke, Ivana ”choiv” Živkovića, Nikolu ”Dragon” Boškovića, Vladana ”VLDN” Radevića, Vladana ”kind0” Mandića i Aleksu ”Impulse” Stankića!

Danas u 15:00 časova se održao meč za treće mesto na CS:GO turniru u sklopu svetskog IeSF šampionata u Jašiju, Rumuniji, na glavnoj bini nadomak velelepne Palate Kulture.

U borbi za bronzanu medalju snage su odmerili Srbija i Uzbekistan, koje je na bini dočekao niko drugo do Džejms Benks lično. Obe ekipe su završile na prvom mestu u svojim grupama, tako da je bilo teško predvideti koja reprezentacija će preovladati.

srbija-csgo-iesf2023-3rd-2

Foto: SESE

Naši reprezentativci su imali pomalo spor početak na prvoj mapi, Overpassu, ali su brzo počeli da uzimaju rundu za rundom. Prvi half se završio sa rezultatom 9-6 za Srbiju.

U drugom halfu smo bili posebno ubedljivi, pošto Uzbekistan nije uspeo da dođe ni do jedne runde do samog kraja. Tako je Srbija povela sa rezultatom 16-6 na prvoj mapi.

Ako ste mislili da je Srbija bila dominantna na Overpassu, onda niste videli Ancient. Naši momci su pokazali neverovatnu veštinu i timski rad, koji je bio na potpuno drugom nivou u poređenju sa njihovim protivnicima. Ovu mapu smo odigrali gotovo bez i jedne greške.

srbija-csgo-iesf2023-3rd-6

Foto: SESE

Srbija je brzinski stavila tačku na čitav meč sa ubedljivim rezultatom 16-2. Ako postoji jedna reč koja bi opisala ovaj meč, onda bi to bilo uništenje! Time je Srbija osvojila treće mesto na svetskom esports prvenstvu, kao i zasluženu novčanu nagradu od 20.000 dolara!

Snimak meča možete pogledati OVDE!

SESE bi želeo da čestita našoj CS:GO ekipi na neverovatnom performansu i osvojenoj medalji. Ovo je sjajno dostignuće za Srbiju na polju esporta, i sigurni smo da će naši momci sledeće godine ostvariti još bolji rezultat!

Poslušajte šta je IGL Ivan ”choiv” Živković imao da kaže o ovom meču!

Čestitke za tebe i ekipu na osvojenom trećem mestu! Kako se osećaš u ovom trenutku?

Choiv: Osećaj je savršen! Samo nam je žao što nismo odigrali malo bolje, pošto verujem da bismo u tom slučaju bili u finalu. Ipak, treće mesto je jako slatko, posebno posle ovako ubedljive pobede.

Na tu temu, reci nam nešto o meču. Na Overpassu ste bili jako dominantni, ali Ancient je bio totalno druga priča.

Choiv: Napravili su grešku što su banovali Inferno. Zato smo odabrali Overpass koji oni slabo igraju, što je za nas takođe vrlo dobra mapa. Na Ancientu smo ih jako lako pročitali. U globalu smo očekivali malo bolji game – dobro pucaju ali se prosto nisu snašli. Bili smo bolji!

srbija-csgo-iesf2023-3rd-8

Foto: SESE

Da li imaš nešto da poručiš navijačima kod kuće?

Choiv: Želeo bih da se zahvalim svima na podršci. Dobio sam mnogo poruka i juče i danas. Samo se nadam da ćemo sledeće godine ostvariti još bolji plasman!

Idemo po zlato sledeće godine!

Dodela medalja će se održati večeras u 20:15 časova na ceremoniji zatvaranja svetskog IeSF šampionata.

Za srpsku CS:GO reprezentaciju nastupaju:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić

Izvor: RUR