XS
SM
MD
LG

Doskorašnji trener SFS Borca Darko Miladinović postao strateg gradskog rivala Jedinstva

Sa Sportskog centra Borca pravac na Gradski stadion - Darko Miladinović; foto lična arhiva trenera

Darko Miladinović, do nedavno šef struke SFS Borca, zvanično je postao strateg gradskog rivala Jedinstva. Posle odlaska iz redova „staklaraca“, mladi trener dobio je poziv „zelenih“ i hrabro prihvatio da sedne na klupu kluba koji je poslednjih godina „progutao“ nekoliko trenerskih imena. U Jedinstvu se na to nadovezao i loš početak aktuelne sezone, zbog čega je prethodni stručnjak Bojan Pećaranin podneo ostavku.

Miladinović je ekipu preuzeo sa dosadašnjim skorom od jedne pobede, dva remija i tri poraza i ima zadatak da popravi rezultate u Srpskoj ligi „Istok“:

- Poznajem ekipu, Jedinstvo ima mlad sastav i može mnogo više od dosadašnjih rezultata. Ne može sve preko noći, ali se nadam da ćemo biti u gornjem delu tabele. U radu će mi pomagati Duško Dukić, a trener golmana je Slobodan Marković - priča Miladinović.

Pred novim trenerom Jedinstva je težak raspored:

- U sledeća tri kola igramo sa Meševom, Radničkim iz Pirota i Jagodincima. Idemo korak po korak, prvi je kod kuće sa Meševom, dobro ih poznajem, imaju odličnog trenera. Biće teško ali se nadam pozitivnom rezultatu, da posle mirno pripremamo utakmicu sa Piroćancima - optimista je Miladinović.

Darko se vratio u sredinu u kojoj je bio najduže:

- Prošao sam kroz sve mlađe kategorije, bio neprekidno od 1990. do 2006. godine i nosio kapitensku traku prvog tima. U prethodnom klubu, SFS Borcu, takođe sam igrao dugo i kao trener dao svoj maksimum. Isto ću raditi i u Jedinstvu, kad radiš ono što voliš, ne štediš se, nego daješ celog sebe - istakao je Miladinović.


Sledeća vest
100 godina Morave