XS
SM
MD
LG

SAS ubedljiv protiv Paleža

 U 4. kolu Prve futsal lige futsaleri SAS-a, pred više od 300 gledalaca u Kristalnoj dvorani, nakon odlično prikazane igre savladali su goste iz Obrenovca rezultatom 5:2.

Sas je odlično otvorio utakmicu i u trećem minutu, preko prvog strelca Žarka Matića, došao do vođstva. Dobro je prihvatio dugu loptu Igora Aranitovića i sa šest metara pogodio ugao gola gostiju. Dosta se trčalo, bilo je presinga na svakom delu terena, a u 14. minutu „sasovci“ su, posle munjevitog kontranapada, udvostručili prednost.
Blagoje Marković, koji ove sezone debituje u futsalu, a došao je iz srpskoligaškog Radničkog, odlično je asistirao Dušanu Radenkoviću blizu druge stative za - 2:0.

U prvom poluvremenu bilo je dosta prekršaja i domaći igrači šesti su napravili u 17. minutu i omogućili Obrenovčanima da iz kaznenog udarca smanje rezultat. Međutim, odlični golman Đuro Rodić uspeo je da odbrani šut Nemanje Jevtića. Isti scenario usledio je i u poslednjem minutu poluvremena, kad su izabranici trenera Milivoja Batinice napravili sedmi prekršaj. Odgovornost za novi kazneni udarac preuzeo je Miloš Denić. Rodić je ponovo bio sjajan i ukrotio i drugi penal gostiju i omogućio ekipi dva gola prednosti u poluvremenu.

U nastavku je SAS prvi propustio priliku kad je Radenković sa desetak metara, snažnim udarcem, uzdrmao prečku. Na suprotnoj strani Denić je bio usamljen na pet metara od gola Rodića, ali mu je čuvar mreže pokazao klasu i  odbranio udarac. Posle drugog žutog karotna, Stefan Dimić je morao u svlačionicu u 31. minutu, a u narednom, golom Aranitovića, na asitenciju Radenkovića, SAS je došao do 3:0.

Tad se igra rasplamsala i u istom minutu Milosavljević je pogodio u prečku, a odbitak Jevtić smestio u mrežu. Kao ispod indiga, usledio je četvrti gol domaćina u kojoj su akteri bili ponovo Radenković i Aranitović (4:1), da bi u 35. minutu Jevtić smanjio rezultat.

Rodić je na ovoj utakmici pravio čuda, igranje rukom Radenkovića donelo je treći penal Paležu i novi šut Jevtića, Rodić je opet odbranio! Na kraju penal i za domaće igrače, posle šestog prekršaja i Matić je postavio konačnih i zasluženih 5:2.

SAS:  Rodić, Arantinović, Maković, Radenković i Matić. Zamenici igrača:Maran, Marković, Živanov, Mrđenović, Tomin, Petrović, Prec i Kvrgić.

PALEŽ: Beljinac, Grujičić, Denčić, Jevtić i Dimić. Zamenici igrača: Pećić, Stefanović, Baković, Petrušić, Grujičić, Vrbničanin, Milosavljević i Pavličević.


SAS 5 : 2 Palež
Ekonomac 0 : 3 Novi Sad
Ivanjica 2 : 4 FON Banjica
Novi Pazar 2 : 1 Winter sport
Vranje 1 : 1 Loznica Grad 2018
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 4 3 1 0 10
2 Loznica Grad 2018 4 2 2 0 8
3 Novi Sad 4 2 1 1 7
4 Vranje 4 2 1 1 7
5 FON Banjica 4 2 0 2 6
6 Winter sport 4 2 0 2 6
7 Ekonomac 4 2 0 2 6
8 SAS 4 1 1 2 4
9 Palež 4 1 0 3 3
10 Ivanjica 4 0 0 4 0