XS
SM
MD
LG

Za branioca trofeja najlakši posao, repriza mečeva od nedelju dana u Humskoj i Banovom brdu, Kragujevčani i Pazarci dan kasnije

Foto: FSS

U okviru četvrtfinala Kupa Srbije sutra su na programu tri utakmice, Vojvodina - Čukarički (17:00), Partizan - Voždovac (15:00) i Crvena zvezda - OFK Vršac (19:00). Duel između Radničkog 1923 i Novog Pazara odigraće se u četvrtak od 16:00.

Nedelju dana nakon prvenstvenog meča na Krovu, u kome je Partizan izvojevao tesnu pobedu, isti rivali izlaze na megdan. Ovog puta domaćin je stadion u Humskoj ulici. U izjavi pred sutrašnji meč, trener Igor Duljaj je izjavio da je kup drugačije takmičenje.

- Ova utakmica je drugačija u odnosu na onu od prošle nedelje. Radi se o odličnom protivniku, ima mnogo mladih igrača željnih dokazivanja. Imamo imperativ pobede i nastupićemo u najačem sastavu - poručio je poznati stručnjak.

Partizan je izdao saopštenje u kome se kaže da će ulaz za utakmicu sa Voždovcem biti besplatan, s tim da svaki gledalac mora imati svoju ulaznicu koju će podignuti u prepodnevnim satima na blagajni kluba.

Crvena zvezda će na “Rajku Mitiću” dočekati prvoligaša OFK Vršac i bar na papiru imati najlakši posao u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja. U Ljutici Bogdanu smatraju da nema “lakih” utakmica i da se pobeda ne upisuje unapred. Zvezdi će biti neophodna podrška navijača, koji su uvek ključni faktor u pobedi ekipe. Protiv IMT-a trener Milojević ukazao poverenje sedmorici bonusa i meč sa prvoligašem iz Vršca je prilika da navijači uživaju u Zvezdinoj mladosti. Kapije na istočnoj tribini biće otvorene za decu do 14 godina, koji mogu uz prisustvo starijih besplatno gledati utakmicu.

Čukarički i Vojvodina će u razmaku od osam dana ponovo ukrstiti koplja, ovog puta u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na Banovom brdu. Prvenstveni meč se na Karađorđu završio bez pobednika, ali kup je sasvim drugo takmičenje i na kaju mora se dobiti pobednik. Novosađani su ušli u seriju dobrih rezultata i plasman na četvrto mesto podgrejava ambicije za izlazak na međunarodnu scenu. Razgovarali smo sa Srđanom Stojčevskim, prvim saradnikom šefa stručnog štaba “lala” Božidarom Bandovićem…

- Kup je specifično takmičenje, svi idu na pobedu. Želimo da se ponovi 2020. godina kada smo osvojili pehar. Čukarički je ozbiljan protivnik, imamo svoju kalkulaciju, moramo se nametnuti dominacijom. Neće biti promene plana i težićemo da u regularnom delu utakmice prođemo dalje. Nastupićemo u najačem sastavu, bez kalkulacija – kaže Stojčevski i naglašava da je Vojvodina jesenas imala dve pobede u gostima, a sada tri pobede u nizu.

U četvrtak se igra preostala utakmica četvrtfinala na “Čika Dači” između Radničkog 1923 i Novog Pazara. Vratili su se Kragujevčani na pobedničku stazu, savladali su Spartak ŽK i nastavljaju borbu za izlazak u Evropu. Trener Feđa Dudić je razočaran odzivom navijača i smatra da je 2.000 prisutnih nedovoljan broj, s obzirom na rezultate koje Radnički 1923 postiže. Poznati stručnjak je imao direktnu poruku za navijače pred četvrtfinale Kupa.

- Ukoliko u četvrtak protiv Novog Pazara ne bude ispunjeno više od pola stadiona, onda zaista ne znam čemu sve ovo i kome uopšte treba Radnički.

Na drugoj strani Pazarci su odigrali jesenas od sjaja do prolećnog očaja. Kao mehur od sapunice raspao se san o Evropi i plej-ofu i kao uteha ostao im je kup. Treneri su se smenjivali kao na traci I jednog Matića nasledio je drugi Slavko Matić, koji će premijerno voditi tim u Kragujevcu.