XS
SM
MD
LG
10.04.2024 RK Partizan

Šotić pred finale Kupa: Timskom igrom i čvrstom odbranom do trofeja

Mladen Šotić - foto: Maja Nastić/RK Partizan

Od osvojenog trofeja u sezoni 2012/13, rukometni klub Partizan čeka na finale nacionalnog Kupa. Posle 11 godina taj cilj je konačno ostvaren, ali je zacrtan novi - da se trofej nađe u vitrinama u Humskoj 1.

Crno-beli u subotu od 18 časova izlaze na megdan novosadskoj Vojvodini, koja u ovoj sezoni nema nijedan poraz u domaćim takmičenjima. Uzbuđenja u našem taboru ne manjka, ali svesni su izabranici Đorđa Ćirkovića da su im u finalu potrebne mirne glave, puna koncentracija i velika borbenost na terenu.

Mladen Šotić, jedan od najiskusnijih u dresu Partizana, ističe da je tim spreman za veliki izazov i vruć gostujući teren.

"Spremamo se za finale na kvalitetan način, kako fizički i taktički, tako i mentalno, ali verujem da ima nestrpljenja da pokažemo pravo lice u subotu. Vojvodina je skup kvalitetnih igrača, koji imaju iskustvo igranja utakmica za trofeje. Mislim da najveća opasnost preti od reprezentativaca koji su ih pojačali ove sezone, ali u finalima mnogo toga odlučuje, tako da očekujem neizvestan meč. Da bismo izašli kao pobednici, svako od nas će morati da bude na svom maksimumu. Da timskom igrom i čvrstom odbranom dobijemo sigurnost i samopouzdanje da odigramo kvalitetan i zahtevan meč, da nam sportski ambijent i navijači daju energiju svih 60 minuta."

Posle mnogo problema sa povredama tokom jesenje polusezone, Partizan je u prolećnom delu konačno pokazao svoj potencijal, a niz od sedam pobeda samo je dodatni vetar u leđa pred predstojeće finale.

"Mislim da smo izvukli maksimum u dosadašnjem toku Super rukometne lige, jer smo u prvom delu zbog povreda igrali u skraćenom sastavu protiv Dinama i Metaloplastike. Drugi deo sezone je doneo kompletniji sastav i uz par pojačanja je to došlo na svoje, ali sada ulazimo u najbitniji deo sezone, kada se odlučuje o trofejima. Ostaje žal za remijem u večitom derbiju u Šumicama, ali smo ostvarili dve pobede protiv Dinama na strani, tako da smo svesni da nam je u polufinalnoj seriji plej-ofa protiv Metaloplastike potreban trijumf u gostima", zaključio je Šotić.

ODLUKA VOJVODINE: BEZ KARATA U PRODAJI
Rukometni klub Vojvodina, branilac trofeja Kupa prof. dr Branislav Pokrajac i aktuelni šampion države, doneo je odluku da za subotnji meč ne pusti karte u prodaju. Naime, klub je na svojim društvenim mrežama obavestio javnost i svoje navijače da "pravo na besplatnu ulaznicu imaju isključivo gledaoci koji su ove sezone bodrili Vojvodinu na utakmicama Lige Evrope". Vojvodina je potom dodala da "nema prodaje karata, već se one isključivo dele preko kanala kluba".