XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
2
0
0


Partizan Termoelektro
Partizan Termoelektro
Partizan Termoelektro
Spartak (S)
Vojvodina NS Seme
Vojvodina NS Seme
Vojvodina NS Seme
Spartak (LJ)
Mladi radnik
Partizan Termoelektro
Izveštaj utakmice
Stefan Okošanović obeležio start nove odbojkaške sezone

Nova sezona za odbojkaše kraljevačke Ribnice počela je odlično. Na teškom gostovanju u Kladovu, gde su prošle sezone dva puta lako položili oružje, „musketari“ su odigrali srčano, hrabro, nisu se predavali ni kada je ličilo da je sve izgubljeno i na kraju ostvarili pobedu, prvu protiv Đerdapa u superligaškoj konkurenciji. Junak prvog kola bio je korektor Ribnice Stefan Okoišanović, juniorski reprezentativac Srbije, koji je sa 30 poena potopio „alase sa Dunava“.

- Start sezone je uvek težak, nema favorita i nikada ne znaš kako ćeš odigrati. Mi smo tokom priprema imali „šarene“ rezultate u kontrolnim utakmicama, ali ovo je značajno promenjen tim i treba vremena da se stvari postave na svoje – počinje priču Stefan Okošanović „haubica“ kraljevačke Ribnice.

Domaćin je lako poveo, a onda imao priliku i da duplira tu prednost, ali se Ribnica vratila iz mrtvih.

- Nije bilo lako, neće ni biti ove sezone. Đerdap je prošle sezone bio drugi u ligaškom takmičenju, sada ima takođe dobar tim i teško će se osvajati bodovi kraj Dunava. Mi smo bili vrlo borbeni, imali smo ogromnu želju da prekinemo tu tradiciju poraza od Đerdapa i da sezonu otvorimo vrednom pobedom u gostima. Taj drugi set je pokazao da će pobediti tim koji bude imao jače nerve, mi smo znali kako da ostanemo u igri i na kraju zasluženo pobedimo.

Prošle sezone, na njenom početku, nije bio starter, ali da mu trener Boško Mačužić veruje pokazao je meč u Kladovu. I mladi korektor superligaša sa Ibra je na pravi način vartio na ukazano poverenje.

- Ribnica sada ima vrlo kvalitetnu ekipu, sa nekoliko proverenih igrača reprezentativnog kalibra. Ipak, nadao sam se i bio uveren da ću igrati, spremao sam se i vratilo se kako treba. Ipak, nije presudilo mojih 30 poena, cela ekipa je dala veliki doprinos da se stigne do trijumfa. Drago mi je da smo od početka zaigrali u dijagonali Nikola Veljović i ja, dva juniorska reprezentativca, a kada se odlučivalo povukli su najiskusniji.

Pred početak prvenstrva mnogi su bili skloni da Ribnicu svrstaju među favorite za osvajnje nekog od trofeja?

- Rekao sam da imamo dobar tim, ali rano je prognoze i uloge favorita. Mislim da će liga ove sezone biti neizvesnija nego lane, ekipe koje važe za favorite će češće gubiti bodove u tzv. „malim“ utakmicama. . . Ribnica ima sjajnu atmosferu u timu, vlada veliko drugarstvo i to će nas nositi kroz utakmice koje dolaze. Najbitnije je da se jako kvalitetno radi, da smo svi u službi tima i siguran sam da će svaka nova utakmica doneti i nekog novog junaka. Najvažnije da Ribnica pobeđuje. Već se ježim od pomisli na atmosferu u drugom kolu u derbiju sa Vojvodinom. Očekujem punu dvoranu i naravno naš trijumf – optimista je „kraljevačka haubica“, odbojkaš Ribnice Stefan Okošanović.

Zanimljivo da će derbi 2. kola Ribnica-Vojvodina biti prenošen na RTS-u, što raduje sve istinske poklonike ovog sporta u Srbiji. Kraljevčani su prošle sezone samo jednom bili na programu Javnog servisa.

Đerdap – Ribnica 2: 3 (25: 18, 25: 27, 25: 18, 21: 25, 11: 15)

Dvorana: SRC „Jezero“ u Kladovu. Gledalaca: 300. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Aleksandar Petrović (Užice).

ĐERDAP: Škundrić (libero), Ilić, Ristić 15, Mirosavljević 9, Krsmanović 8, Ateljević 8, Ćosić 3, Živanović 6, Svetozarević 24, Antić, Brzaković. Trener: Milan Tošić.

RIBNICA: Marinković 4, Stojsavljević 8, Usiljanin 11, Okošanović 30, Bojović 12, Močić (libero), Radović 1, Bićanin, Veljović 2, Milovanović, Radević 5, Kiković (libero). Trener: Boško Mačužić.

Odbojka Odbojka Wiener Städtische Superliga Đerdap Ribnica
Međusobne utakmice
2014-2015
17.01
18:00
Đerdap
Ribnica
1
3
01.11
19:00
Ribnica
Đerdap
3
0

2013-2014
20.12
19:00
Ribnica
Đerdap
3
0
19.10
18:00
Đerdap
Ribnica
2
3

2012-2013
11.01
19:00
Ribnica
Đerdap
2
3
27.10
18:00
Đerdap
Ribnica
3
1

Uporedni rezultati

Đerdap
 
Ribnica
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (1) Broj pobeda 4 (2)
4 (2) Broj poraza 2 (1)
9 (6) Dati poeni 15 (8)
15 (7) Primljeni poeni 9 (3)
-6 (-1) gol razlika na utakmicama +6 (+5)
33% (33%) Uspešnost 66% (66%)
Nema rezultata