XS
SM
MD
LG

Jaramaz, Partizan spasilac

Crno-beli su u 15. kolu regionalnog šampionata savladali Cedevita Olimpiju sa 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26) i tako nastavili niz pobeda na domaćem terenu. 

Neverovatnom trojkom uz zvuk sirene, Partizan NIS je upisao i 10. uzastopni trijumf na domaćem parketu. Svega 0,8 sekundi ostalo je do kraja susreta kada je Ognjen Jaramaz nakon auta prihvatio loptu, brzo šutnuo i pogodio trojku za pobedu i oduševljenje 8.670 navijača u „Štark areni“.

Crno-beli su u uvodnim minutima meča stekli prednost od osam poena, ali su gosti iz Ljubljane uspeli da preokrenu rezultat i prvu deonicu završe sa vođstvom 23:25.

U drugoj četvrtini viđena je velika borba i rezultatski egal, da bi Kori Volden pogodio dve uzastopne trojke i dva slobodna bacanja, i tako doneo crno-belima prednost of 55:47, nakon 20 minuta igre. Crno-beli su nastavili da kontrolišu rezultat u trećoj četvrtini, pa je na isteku 30. minuta igre Parni valjak imao +12. Treću četvrtinu obeležilo je i sjajno zakucavanje Vilijama Mozlija na asistenciju Nemanje Gordića.

U poslednjoj četvrtini, Cedevita Olimpija je uspela da uhvati priključak  i stigne do izjednačenja nakon dužeg vremena, a 17 sekundi pre kraja gosti iz Ljubljane poveli su sa 95:93. Napad za pobedu imali su crno-beli, a nakon što je lopta ubačena u igru 0,8 sekundi pre kraja usledila je već pomenuta trojka Jaramaza, kojom je Partizan NIS nastavio pobednički niz. Crno-beli su na ovoj utakmici sa 31 asistencijom oborili ovosezonski rekord ABA j.t.d. lige. Ujedno, nakon večerašnje ponede, Parni valjak je sotao sam na čelu tabele regionalnog šampionata sa 12 pobeda.

Kako je meč izgledao iz ugla kamere BC Partizan TV, uz izjave Nemanje Gordića i Ognjena Jaramaza pogledajte na: 

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih, Andrea Trinkijeri je izjavio:

Bila je fantastična utakmica i fantastično teška. Čestitam Cedeviti Olimpiji na pravoj utakmici, kao da je plej-of. Čestitam mojim igračima jer ove utakmice mogu lako da se izgube. Zašto nismo dobili utakmicu malo lakše, jer nismo zagrađivali i svaki put skok u napadu – trojka, 14 trojki. U poslednjih pet minuta nismo bili efikasni u odbrani kako znamo, ali u teškim trenucima smo našli način. To nije bila naša utakmica, nije bila utakmica koju smo želeli da igramo, ali ono što smo potrošili sa Virtusom na kraju je izašlo. Bilo je puno teže, publika je bila fantastična. Lako je navijati protiv Virtusa, danas je trebalo neko da upali motor igračima. Važna pobeda“, rekao je Trinkijeri.

 

 

Partizan NIS:Volden 10, Zagorac 14, Pejdž 11, Gordić 9, Jaramaz 16, Veličković, Birčević 3, Reding 4, Janković 10, Tomas 12, Trifunović, Mozli 7

Cedevita Olimpija:Krušlin 11, Boutrajt 10, Hopkins 13, Murić 11, Mulalić, Miler Mekintajer 11, Blažič 22, Stipanović 7, Zagorac, Simonović 3, Cirbes 7

(Foto: Dragana Stjepanović)