XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Borac

Foto: Igokea

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. U devetom kolu ABA lige, Igokea će dočekati ekipu Borca iz Čačka.

Igokea iza sebe ima sjajnu sezonu u dosadašnjem dijelu i na skoru je 4-2. Borac je sjajno otvorio sezonu pobjedom protiv ekipe Partizana ali kasnije nisu ostvarili niti jednu pobjedu. Ipak, igra im nije bila toliko loša koliko su loši bili rezultati.

Ovo će biti sudar različitih stilova. Igokea igra sporije i sa akcentom na jaku odbranu. Sa druge strane, Borac igra brže i na dosta poena. Igraju kad god stignu u tranziciji ali isto tako i loše brane tranziciju. Odbranu igraju loše i poprilično mekano. 

Dosta šutiraju za tri poena ali procentualno su lošiji u šutu od ekipe Igokee. Izuzev Todorovića i Čarapića, svi se dosta muče u šutu za tri poena. Džons na primjer ima 20% šuta za tri poena i jedan je od onih sa čijim šutom se može rizikovati. Generalno Borčevi stranci loše šutiraju a Tornton e generalno ostavio loš utisak.

I jedna i druga ekipa ne gubi previše lopti i tu su gotovo izjednačeni. Borac je prvi po ukradenim loptama dok je Igokea na trećem mjestu. Skok je faktor koji bi morao biti na strani Igokee, s obzirom da je Borac skakački najlošija ekipa u ligi. 

Što se tiče same igre Borca, pik najčešće brane preuzimanjem ali četo to i ne ispadne dobro. Na niskom postu rijetko kad udvajaju. Što se tiče njihove igre, nije rijedak slučaj da sa niskog posta daju izlazni pas na šut za tri poena.

Kad se sve sabere i oduzme, Borac jeste ekipa za poštovanje. Međutim, i kvalitet i širina je na strani Igokee. Ne smiju Aleksandrovčani potcijeniti ekipu Marka Marinovića ali ako odigraju kako znaju, trebali bi opravdati ulogu favorita.

Meč u Laktašima počinje u 19h.