XS
SM
MD
LG

Partizan bolji od Zemunaca

Košarkaši Partizana - foto: Dragana Stjepanović

Partizan NIS je savladao zemunsku Mladost u Hali sportova "Ranko Žeravica" sa 70:50 (21:14, 11:12, 17:14, 21:10) i tako poveo 1:0 u četvrtfinalnoj seriji srpske Superlige. 

Parni valjak je pobedom nad ekipom Mladosti iz Zemuna došao na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Nakon ove utakmice crno-beli imaju prednost 1:0 u seriji, koja se igra do dve pobede. Današnju utakmicu su propustili Mika, Tomas, Mozli i Pejdž. Tokom prve četvrtine Partizan NIS je gotovo konstantno bio u prednosti i pokazao u kom smeru će se kretati meč. Posle deset minuta košarke na semaforu je pisalo 21:14 u korist Parnog valjka, a tokom druge deonice razlika je postala dvocifrena. Mladost je u finišu prvog dela meča smanjila zaostatak, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Partizana od šest poena - 32:26. 

Zapretili su gosti početkom drugog poluvremena, pošto su se približili na minus jedan, ali su crno-beli imali spreman odgovor, te su sa sedam uzastopnih poena odbili nalet rivala. Pitanje pobednika rešeno je tokom poslednje četvrtine, u kojoj je Partizan NIS velikom serijom 17:2 došao do plus 21. Crno-beli ni u jednoj četvrtini nisu dozvolili protivniku da postigne više od 14 poena, a priliku da izbori plasman u polufinale Parni valjak će imati u subotu, kada će Mladost biti domaćin u utakmici koja je zakazana za 18 časova. 

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener crno-belih Aleksandar Matović je izjavio: 

"Kao što smo i u najavi meča rekli, igrali smo protiv tima koji igra specifičnu košarku, agresivno preko celog terena i u svim pozicionim napadima. Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Videlo se da nismo igrali zvaničan meč preko mesec dana. Osetilo se i da trojicu novih igrača imamo samo tri dana u svom rosteru. Uspeli smo da dobijemo utakmicu, ali idemo da analiziramo greške koje smo pravili, kako bismo mogli spremno da dočekamo sledeći meč", rekao je Matović. 

Kapiten Parnog valjka Novica Veličković, istakao je da ekipa neće imati mnogo vremena za odmor i da je potrebno da se već sada okrene narednom duelu.  

"Bila je ovo utakmica koja je za nas došla posle mesec dana priprema i za očekivati je da to ne izgleda perfektno tokom 40 minuta. Čestitao bih Mladosti na dobroj borbi koja je trajala preko 30 minuta. Potrebno je da se spremimo za subotu, jer nećemo imati mnogo vremena za odmor", rekao je Veličković. 

Partizan NIS: Dangubić 12, Stepanović 1, Jaramaz 9, Janković 5, Trifunović 16, Dreksel 6, Zagorac 5, Miletić 4p, 12sk, Veličković 12, Perkins, Radovanović, Petrović

Mladost Zemun: Mičel 1, Milosavljević 4, Igbanu 5, Gombo 14, Aranitović 10, Vuković, Belić 9, Milenković, Prlja 3, Sar 2, Barna 2, Mitrović