XS
SM
MD
LG

Pojačanje iz Italije sletelo među stative Voždovca

Fudbalski klub Voždovac angažovao je golmana Vladana Đekića. Dvadesettrogodišnji čuvar mreže među Zmajeve dolazi posle sedam i po sezona provedenih u italijanskom fudbalu.

Ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, odakle je 2016. godine prešao u milanski Inter. Na "Čizmi" je pored trostrukog šampiona Evrope nastupao za PizuKazertanu i Viterbese.

Klub iz Zaplanjske dogovorio je trogodišnju saradnju sa Đekićem, a sportski direktor Voždovca, gospodin Bojan Leontijević, izneo je svoje utiske nakon realizacije transfera.

"Posle isteka ugovora i odlaska Miloša Krunića, izbor za njegovog naslednika pao je na golmana koji dolazi iz Italije. U jednom periodu bio je konkurentan i za poziciju prvog golmana velikog Intera. Mislimo da u ovom trenutku možemo pomoći jedni drugima. Definitivno ima kvalitet, a mi smo spremni i da malo sačekamo da se ispolji, s obzirom da će mu trebati vremena za adaptaciju. On je profil i golmana i ličnosti koji se uklapa u ambijent koji kreiramo", poručio je gospodin Leontijević.

Za mlađe kategorije milanskog kluba branio je uspešno kako u omladinskoj Ligi šampiona, tako i u Primaveri, a dva puta je bio omladinski prvak Italije.

Trener golmana u stručnom štabu Zmajeva, gospodin Predrag Miljković, istakao je da je od ranije upoznat sa golmanskim kvalitetima bivšeg đaka nekadašnjih prvaka Evrope.

"Vladan je golman sa dobrom reputacijom, prošao je omladinsku školu Crvene zvezde i Intera, a bio je i deo mlađih reprezentativnih selekcija. Pratio sam njegov razvoj od ranije, branio je odlično za milanski klub, posebno u Primaveri. I fudbalski i kao ličnost se uklapa u naš model igrača. Biće mu potrebno vreme za prilagođavanje, ali ne sumnjam da će nam pomoći da kao tim ostvarimo naše ciljeve", kazao je gospodin Miljković.

Kao devetnaestogodišnjak je skrenuo pažnju na sebe nakon što je na tri vezana meča uspeo da odbrani penal, a da su mu penali uža specijalnost pokazao je i na meču sa omladincima moskovskog Spartaka kada je dva puta zaustavio udarac sa „kreča“.

Po potpisivanju ugovora istakako je da se raduje povratku u domaći fudbal, a posebno dolasku u ekipu Voždovca.

"Uzbuđen sam što se posle sedam i po godina vraćam u srpski fudbal. Još više zbog toga što dolazim u klub koji ima jasnu viziju i plan rada sa mladim igračima i koji je rezultatima iz prethodnih sezona pokazao da može da igra konkurentno sa najboljim timovima u ligi. Zahvalio bih se stručnom štabu i sportskom direktoru na ukazanom poverenju. Verujem da uz kvalitetan rad sa njima mogu da podignem svoj nivo i samim tim pomognem celom timu da ostvarimo što bolje rezultate", zaključio je Đekić.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42