XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Međunardni kamp talenata u Vrbasu

VRBAS, 7. avgust (Info centar).- Treći kamp Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC počeo je Vrbasu, pod rukvodtsvom srpskog stručnjaka Miloša Ponjavića.

Kamp je otvorio Uroš Dragojlović potpredsednik Međunarode kuglaške federacije FIK NVC i predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

- Ukupno učestvuje 19 polaznika, deset dečaka i devet devojčica iz Češke Slovenije, Hrvatske i Srbije – kaže Miloš Ponjavić, koji je pre tri godine osmislio programe međunarodnih kampova za FIK NBC - U kampu su i treneri Franc Belcijan i Iztok Kovač iz Slovenije, Miloš Milivojević iz Hravatske, Stanislav Novak iz Češka i Vojko Pavlović iz Srbije. Zahvaljujemo sa našim domaćinima u Vrbasu, uslovi su izvanredni uz korišćenje kuglane, svih sportskih terena i bazena. Trudimo se da program bude raznolik i intersantan, da se ne svodi samo na kuglanje i da mlade kuglašice i kuglaše upoznamo i kako da se pravlno zagreju ali i opuste posle takmičenja i treninga, koliko su važne kondicione pripreme i sportski način života i ishrane...

Očekuje se dolazak u kamp i Zigfrida Švajkarda, predsednika Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC. U poseti su bili poslanik slovenačke skupštine i vođa poslaničke grupe Državljanske liste Rihard Braniselj i predstavnik Kuglaškog saveza Slovenije Franc Gornik.

U kampu su iz Srbije osvajači medalja sa kadetskog Šampionata sveta u Zalaegersegu u Mađarskoj u maju ove godine Vesna Boškov (srebro, pojedinačno- klasik), Alen Kujundžić (srebro – sprint), David Lainščak (bronza – sprint) i člance ženske kadetske reprezentacije koje su sa Vesnom Boškov osvojile ekipnu bronzu Hermina Lukač, Sanela Milosav, Katarina Ljubenković i Angela Zolnai.

- Ovo je treći kamp FIK NBC - rekao je Uroš Dragojlović predsednik KSS u pozdravnoj reči poželevši dobrodošlicu učesnicima, trenerima i gostima.- Prvi je održan u Nemačkoj, drugi u Slovačkoj u Podbrezovoj i treći je u Srbiji. Međunarodni kampovi su organizovani po uzoru na naše, koje održavamo već deceniju i kroz koji su prošli skoro svi osvajači medalja na šampionatima sveta u svim uzrastima. Oni ne samo da pomažu polaznicima, već na njima određena iskustva razmenjuju, ali i stiču nova znanja, najugledniji treneri i nacionalni selektori, pa su, i u tom pogledu, veoma korisni.

Kamp će trajati do 10. avgusta.