XS
SM
MD
LG

Partizan osvojač Kupa Prof. dr Branislav Pokrajac

Proslava igrača i navijača Partizana nakon osvojenog Kupa - foto: @RSS

U finalu Kupa Profesor doktor Branislav Pokrajac Partizan i Vojvodina priredili su pravi rukometni spektakl mnogobrojnoj publici u hali Slana bara, a crno-beli slavili su posle boljeg izvođenja sedmeraca i tako osvojili prvi trofej posle 11 godina.

Imao je aktuelni šampion prednost na poluvremenu od 13:8, ali su gosti uhvatili priključak u drugom poluvremenu i do kraja regularnog dela meča uspeli da izbore produžetke (19:19). Ni produžeci nisu doneli pobedika, ovoga puta na semaforu je stajalo 24:24 i pobedik je morao biti odlučen sedmercima.

Redom su na obe strane pogađali Đorđić, Mićić, Vorkapić, Obradović, Rogan pa Zečević i onda je usledila odbrana Arsenića koji je nadmudrio  Pukhousog. Siguran je posle bio Kojadinović, kao i Tomić, a pogodak Veljka Popovića označio je kraj meča i slavlje crno-belih.

Za igrača utakmice nagrada je otišla u ruke iskusnog golamana Partizana, Nemanje Marjanovića.

Trener Partizana, gospodin Đorđe Ćirković, čestitao je svom timu na osvajanju dvanaestog trofeja Kupa u istoriji kluba. 

Fantastičan je osećaj osvojiti trofej, prvo zato što je sa mojim Partizanom posle toliko godina, a drugo zato što smo ga osvojili na ovakav način. Prošli smo kroz tri teška gostovanja, možda nas je to i pripremilo za sve što nas je ovde čekalo. Imali smo malo i sreće, ali nijednog trenutka nismo odustali, čak i kad je bilo na minus pet  i dalje smo verovali, energija je bila neverovatna. Sužavao se i roster, ostali smo bez dva beka, ali je tim imao spreman odgovor. Hvala mojim igračima na svemu što su prikazali, ovo je zaista neverovatno”, poručio je trener beogradskog tima a potom podelio i zanimljivu činjenicu, kako je pripremao tim.

Vežbali smo serije sedmeraca prethodnih nekoliko dana, pravilo je bilo da onaj ko izgubi mora da napusti halu. Baš ovi što su dva puta napuštali halu, večeras su pogađali!

Nikola Zečević je kao kapiten, posle oporavka od teže povrede koju je zadobio na Svetskom prvenstvu za juniore, uspeo da se okiti zlatom, a otkrio je i da je ispunio obećanje saigraču iz kluba i reprezentacije.

Nismo ni svesni još uvek šta smo uradili, posle toliko godina bez trofeja doneli smo Partizanu pehar. Pored mene je Koja, može da potvrdi da sam mu obećao davno da ćemo pre nego što ode uzeti trofej. Na našu žalost, njemu je ovo poslednja sezona u klubu ali ide dalje kao pobednik. Obećao sam mu trofej i to smo i ispunili, a imaćemo šansu da se borimo za još jedan i da zapečatimo ovu sezonu kao jedna zlatna generacija Partizana!

Trener Vojvodine, gospodin Boris Rojević, uputio je čestitke protivniku.

Čestitao bih Partizanu na osvojenom trofeju. Mi smo imali idealno prvo poluvreme, vodili smo 13:8 i onda smo izašli u drugom poluvremenu i videlo se da svi osećamo preveliki grč ekipe. Osam meseci nismo izgubili utakmicu i onda dođe ovakav poraz, finale i to kod kuće. I prošle u ove godine smo u važnim utakmicama imali sličan osećaj grča i ako ne prelomimo protivnika i povedemo velikom razlikom, ulazimo u neku neobjašnjivu paniku. Rekao sam momcima, neću da urlam na vas, dešava se, porazi su sastavni deo sporta. I ovi momci treniraju i bore se, a tolike godine nisu ništa osvojili. I u Leskovcu smo na sličan način izgubili, a posle smo osvojili titulu. Nismo odigrali svojstveno nama, nismo trčali tranziciju i prosto nismo ličili na sebe”, zaključio je gospodin Rojević.