XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi kraj Tise sada u Vojvođanskoj ligi

Sledi gostovanje u Novom Bečeju - foto: V. Jankov

Nekada u eliti, a sada u trećem rangu takmičenja Vojvođanskoj ligi. To je realnost komšija iz dva Bečeja. Jesenas je s desne strane Tise bilo 4:4, a u ponedeljak od 21 sat igra se komšijski derbi u Novom Bečeju. Pogled na tabelu apostrofira Novobečejce za favorite, jer su drugi sa 16 bodova, a Bečejci poslednji sa 7 bodova.

- Bez obzira na položaj na tabeli, mi svakog rivala respektujemo i s dužnim poštovanjem ulazimo u utakmicu. Dobro se poznajemo, istina je da Bečejci imaju dosta mladih igrača, ali imaju i par ikusnih igrača, pa neće biti lako. Svi igrači su spremni za nadigravanje, jedino ako se neko ne povredi tokom vokenda na velikom fudbalu. Očekujem žestoku borbu i neka pobedi zaista bolji, rekao nam je golman novobečejske Tise Zoran Ćurčić, inače Bečejac.

Bečejcima baš ne ide ovog proleća. Zaređali su poraze u okršajima sa ekipama iz donjeg dela tabele, a sada im predstoje utakmice sa drugoplasiranom Tisom, pa liderom Forumom. Jesu autsajderi u tim utkmicama, ali veruje se da će skupo prodati kožu.

- Mlada smo ekipa i plaćamo danak neiskustvu. U Novom Bečeju ćemo biti desetkovani neigranjem pocrvenelog Slavoljuba Dabižljevića u minuloj utakmici sa Subotičanima, kao i Vladana Vorgučina, koji ima obaveza prema velikom fudbalu i bilo bi naporno da posle nedelje i pred sredu odigra našu futsl utakmicu. Ali, šta je tu je. Idemo da se borimo koliko možemo. Novobečejci su favoriti, a na nama je da pokušamo da ih što više osujetimo da zabeleže ubedljivu pobedu, veli trener i po potrebi golman Bečejaca Sava Vadaski.

V.Jankov 


Kraljevićevo 6 : 3 Bečej 2003
Forum 6 : 4 Omladinac
Tisa 10 : 0 Full Feel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Forum 12 10 0 2 30
2 Tisa 12 7 1 4 22
3 Omladinac 12 7 0 5 21
4 Full Feel 12 5 0 7 15
5 Nova Pazova 12 5 0 7 15
6 Kraljevićevo 12 5 0 7 15
7 Bečej 2003 12 2 1 9 7