XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Branko Banović sa kadetima u Austriji

BEOGRAD, 7. avgust (Info centar).- Branko Banović, profesor, predsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor Partizana, vodiće u Austriju kadetsku reprezentaciju Srbije na trku “ASKO jugentur”, jednu od najznačajnijih za ovaj uzrast u svetu!

Selektor za mlađe kategorije BSS Saša Gajičić odredio je ovaj sastav: Dušan Rajović i Andrija Čukić (CCC Metalac, Kraljevo), Dario Nimčević i Dimitrije Žarković Đolai (Spartak, Subotica), Andrej Galović (Partizan) i Nikola Rosić (Šumadija Biro plan, Aranđelovac).

- Trka ima prolog koji se vozi u nedelju 11. jula na stazi od 2,8 km, a od ponedeljka do četvrtka su četiri etape, veoma zahtevna po brdskim stazama – kaže selektor Saša Gajičić.- Konkurencija je uvek veoma dobro, na ovoj trci su prvu afirmaciju stekli kasnije vrhunski biciklisti i dolazi veliki broj ekipa iz celog sveta.

Prva etapa je 62 km, druga 77,8, treća 70 i četvrta 76,4 km. Prošle godina na ovoj trci najbolji plasman zabeležio je na 47. mestu u generalnom plasmanu Milan Blagojević. Iz selekcije koja će startovati ove godine, lane su vozili Dušan Rajović i završio je na 68. mestu, Dario Nimčević koj je bio 80. i Andej Galović koji je stigao 117. Srbija je bila 18. od 23 reprezentacije. Pobednik je 2012. bio Patrik Miler (Švajcarska), koji je ova godine osvojio titulu juniorskog šampiona Švajcarske.