XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Mladi u kampu na Avali

BEOGRAD, 17. avgust (Info centar).- Žarko Paspalj potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije svečano je otvorio drugi sportski kamp na Avali koji su organizovali Olimpijski komitet Srbije i kompanija “Prokter i Gembl”, kao deo kampanje ,,Hvala ti mama” u Srbiji.

- Želimo da približimo sport najmlađima i vratimo ga na onaj nivo koji je nekada postojao u našoj zemlji. Zajedno sa našim partnerima kompanijom “Prokter i Gembl” želeli smo deci da pružimo priliku da se oprobaju u različitim olimpijskim sportovima i upoznaju svoje idole. Majke i očevi su tu da ih usmere na prave vrednosti – istakao je Paspalj u pozdravnoj reči.

Sportski kamp trajaće do 24. avgusta. Simbolično i u olimpijskom duhu, za vreme ceremonije otvaranja upaljena je olimpijska baklja koja će goreti sve do ceremonije zatvaranja. U toku ove nedelje, najuspešniji sportisti Srbije uvešće najmlađe u sve misterije sporta i harmoničan fizički razvoj, u isto vreme učeći ih olimpijskim vrednostima. Uz vrhunske trenere, deca će naučiti da igraju rukomet, odbojku, fudbal i košarku, a imaće priliku da se oprobaju i u sportovima iznenađenja koje smo im pripremili. Cilj je promovisanje razvoja mladih kroz sport i odavanja priznanja majkama koje podržavaju svoju decu u bavljenju sportom, jer se iza svakog fantastičnog sportiste nalazi još fantastičnija mama.

Osim što će biti fizički aktivna, deca će kroz edukativne i kreativne radionice naučiti mnogo o važnosti sporta, prijateljstva, fer pleja, timskog duha, kao i o olimpijskim vrednostima kojih bi trebalo da se drže i u svakodnevnom životu.

Polaznici kampa, 30 dečaka i devojčica izabrani su u toku promocija proizvoda “Prokter i Gembl“ i firmi Pampers, Ariel, Olvejs, Feri, Lenor, Blend a med, Durasel, Žilet, Bonuks i drugih...