XS
SM
MD
LG
29.07.2008 A. Daišević

"Beli" još traže formu

Povratak fudbalera kraljevačke Sloge sa desetodnevnih priprema iz Ivanjice sa nestrpljenjem su čekali navijači i ljubitelji fudbala u gradu na Ibru. Ambicije starijeg srpskoligaša iz Industrijske ulice se dobro znaju, ali novi, renovirani tim «belih» tek je čekalo predstavljanje pred probirljivim fudbalofilima u Kraljevu. U premijeri pred svojim navijačima u ovom pripremnom periodu Sloga je izgubila od Lovćena sa Cetinja 4:2.
Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Naravno, niko ne voli da gubi utakmice, ali u ovom trenutku Lovćen je spremniji, bliži takmičarskom ciklusu jer mu ranije počinje prvenstvo i zasluženo je pobedio. Nama tek sledi da dostignemo ovaj nivo forme i otuda nema neke panike. Zadovoljan sam radom svih igrača, sve je na zavidnom nivou i to svima u klubu daje pravo na optimizam. Bila je ovo četvrta pripremna utakmica i posle dve pobede doživeli smo i drugi poraz, videli smo šta ne valja i na čemu treba raditi. Borba za prvih 11 i dalje traje, igraće najspremniji, oni koji svojim radom i odnosom to zasluže – jasno poručuje Igor Tufegdžić mladi šef struke kraljevačke Sloge.
Navijači nekada najpopularnijeg sportskog kolektiva u dolini Ibra i Zapadne Morave sa pažnjom su, u meču protiv Lovćena, pratili igru novajlija. Uprkos porazu može se reći da je Sloga dobro pazarila ovog leta, Pavlović, Vasić, Tadić, mlađi Vlašić, Vasiljević su pokazali kvalitet i što je još važnije mogu mnogo više.
Sa novim igračima sa zadovoljan, ali biću još zadovoljniji kada budu prešli put koji su u dosadašnjem toku priprema prešli ostali fudbaleri. Nisu sa nam od početka i to se oseća u njihovoj igri, ali po svemu što sam video na treninzima i utakmicama radi se o pravim igračima. Ne smemo da zaboravimo ni naše mlade igrače koji krpunim koracima grabe ka startnoj postavi i koji takođe jačaju konkurenciju u timu.
Nije tajna da su u Slogi računali na još neko pojačanje. Dogovor je bio postignut sa bivšim fudbalerom lučanske Mladosti i Dinama iz Vranja Zukićem, ali njegov neprofesionalan odnos tokom priprema u Ivanjici uticao je brzi prekid saradnje. Ipak, novih pojačanja u belom dresu će biti.
Sigurno je da moramo da imamo kvalitet više ako želimo u prvu ligu i otuda očekujem još nekog novog igrača, kvalitetnog, koji će pojačati i zaoštriti konkurenciju. Na tome radi klupsko rukovodstvo i nadam se da ćemo tačku na prelazni rok staviti do kraja ove sedmice. Do početka prvenstva imaćemo dovoljno kontrolnih mečeva da uigramo tim i da u sezonu uđemo pobednički – zaključuje Tufegdžić.
U Slogi po pitanju novih igrača za sada ostaju zakopčani do grla. Dok se posao ne završi i ne padne potpis ništa ne izlazi u javnost, ali već sada je jasno da je ekipi neophodan još jedan špic igrač, što je bio najveći problem tima u prošlom prvenstvu. Dolazak Dragana Tadića je pravi potez, ali on neće moći sam u napadu i zato je na Gradskom stadionu i dalje otvoren konkurs za napadača. Sloga već danas u Vrnjačkoj Banji igra sa beogradskim srpskoligašem Šumadijom iz Jagnjila, a sutra  u Lučanima protiv domaće Mladosti.