XS
SM
MD
LG
31.08.2013 Dragan Ilić

Metalac renovira tim

Pred šestu uzastopnu prvoligašku sezonu u Metalcu uveliko rado na stvaranju novog tima, moćnog da dosegne uvek visoko postavljene ciljeve. Vladimir Mišković posle uspešno položenog ispita i osvojenog šestog mesta sa ekipom u Superligi Srbije, nalazi se pred novim je izazovom.Sa prvim saradnikom Lazarom Gojkovićem zaduženim i za rad sa za pionirskom selekcijom, već mesec dana radi sa 15-ak igrača. Mišković dobro zna da je većinu momaka da bi u budućnosti postali nosioci igre potrebni vreme, ali i sezona počinje za 40-ak dana. Tim Metalca iz protekle sezone se osuo. Najbolji u sezoni 2012/13 Stefan Živanović, osvajač dve medalje. srebra na Mediteranskim igrama i bronze na Univerzijadi, karijeru nastavlja u inostranstvu. Po svoj prilici saradnja sa Balmazovićem i Mitrovićem je završena.Crnogorski internacionalci Dašić i Vraneš su takođe lepa prošlost Metalca. Ukoliko ne stigne neka „bezobrazna ponuda“ po završetku Evropskog prvenstva u Sloveniji izvesno je da će u oktobru ekipu predvoditi crnogorski internacionalac Bojan Bakić. Đukan Đukanović od lane i kapiten tima ostaje neprikisnoven na poziciji jedan,a akvizicija će mu biti protekle sezone na pozajmici u Sremskoj Mitrovci Nemanja Perić. Dragan Kruščić se vratio sa godišnjeg odmora u Švajcarskoj i odmah pridružio ekipi pa će četvrtu sezonu zaredom nositi dres Metalca. Dragomir Marojević taze mladoženja u iščekivanju naslednice na korak je do dogovora sa predsednikom Đukanovićem. Problem je visina plate značajno umanjenu u odnosu na proteklu sezonu, kada je voljom tadašnjeg trenera Nikolića igrao u proseku sa 11 minuta po meču. Za razliku od manje strpljivih, a takođe kvalitetnih igrača Božića, Mijovića, Vukosavljevića i Kimani Frenda, kod Marojevića su srce i ljubav prema izabranici svog života Valjevki Tijani presudili da ostane u gradu na Kolubari, pa je izvesno sledi dogovor sa predsednikom.

U ovom trenutku u timu dominiraju Valjevci iz prošle sezone: Đukan Đukanović, Aleksandar Tanasković, Tomašević (lakše povređen) i Stefan Vujić. U ekipi su igrači pod ugorovom Petar Jokić, Marko Dujković(rovit posle operacije krajnika) i Filip Dedijer. Predsednik Đukanović je ponudio sinu legendarnog košarkaša i trenera Zorana Kovačevića, Maksimu (26) da se vrati u matični klub i pojača ga, ali je dogovor izostao. Kovačević je na pragu potpisivanja ugovora sa Kijevom iz Ukrajine.

Za Metalac je na prvoj proveri protiv Šapca 89:74 (28:20, 21:15, 16:18,24:21) debitovao je krilni centar Stanoje Knežević iz OKK Beograda. Dogovor se nazire. Želja Metalca je bivši slovenački reprezentativac Goran Jagodnik(38). Dolazak centra Milana Majstorovića nije realizovan, pošto je nekadašnji prvotimac FMP-a posle Španije odlučio da igra u Poljskoj. Takođe i krilni centar Aleksandar Marelje neće doći u Metalac. Četvorka Rondović iz Bara nije ispunio očekivanja, a finansijski uslovi Hadžifejzovića iz Bosne bili su previsoko za kasu Metalca. Sa ekipom treniraju i povratnici Bogdanović, Vuković i Bebić i juniori Arsenić, Milovanović i Janković. Vremena da se uspešno okonča potraga za igračima na većini pozicija u timu, a nije ih malo, je dovoljno. Učešće na predstojećim turnirima daće odgovore na brojna paitanja i otkloniti dileme predsednika i trenera Miškovića. Metalac će u rumunskom Tirgu Murešu od 10. do 13. septembra igrati protiv prvaka zemlje Asesofta domaćina i Steaue, a deset dana kasnije na Ohridu rivali će mu biti: Lukol, MZT i kragujevački Radnički.