XS
SM
MD
LG

Srpska liga Istok: Pregled 4. kola

IZVEŠTAJI SA UTAKMICA 4. KOLA SRPSKE LIGE ISTOK

RADNIČKI (PIROT) - KOPAONIK 1:0

Strelac: 1:0 Mančić u 70. minutu - Pirot, stadion kraj Nišave, gledalaca: 400, sudija: Ana Minić (Niš), žuti kartoni: Stojković (Radnički).

RADNIČKI: Stefanović, Džunić (Kostić), Cvetković, Radosavljević, M. Nikolić, Ćirić, Petrović (Mitić), Djordjević (Vasić), Mančić, N. Nikolić, Stojković.

KOPAONIK: Ćirković, Jeličić, Djokić, Radovanović, Paris, Strugar, Ćirić (Erić), Vilimonović (Knežević), Spasojević, Vukojević, Jovanović.

I pored još jednog izdanja koje bi se moglo oceniti kao bledo, Piroćanci su upisali novu "trojku" i zadržali poziciju u vrhu tabele. Pobednik je odlučen u 70. minutu kada je Vasić centrirao sa desne strane, a Mančić glavom poslao loptu iza ledja golmana Ćirkovića.

Kako prenose mediji, sve ostalo vidjeno ove nedelje na stadionu kraj Nišave bilo je samo za zaborav.

**********

HAJDUK VELJKO - MORAVAC ORION 0:0

Stadion Hajduk Veljka u Negotinu, gledalaca: 700, sudija: Aleksandar Minić (Knjaževac), žuti kartoni: Sladjan Bogdanović (Hajduk Veljko), Mladenović, Nikolić (Moravac Orion).

HAJDUK VELJKO: Stepanović, Slobodan Bogdanović, Dinković, Milošević, Lilić, Milosavljević, Puljecović (Todorović), Sladjan Bogdanović, Bogoslovski, Spnulović (Nikolić), Trifunović.

MORAVAC ORION: M. Mitrović, Cekić, Mladenović, Cenić, Nikolić, D. Stefanović, N. Mitrović (Djordjević, Janković), Stamenković, Milić, Trajković, Marković.

Igrač utakmice: Dušan Mladenović (Moravac Orion)

Nedostajali su samo golovi pa da derbi 4. kola Srpske lige Istok zasluži izuzetno visoku ocenu za igru koju je preko 700 gledalaca u Negotinu imalo prilike da vidi. Na kraju su remijem bili zadovoljniji domaćini koji nisu štedeli reči hvale za igru gostiju na ovoj utakmici.

Već u 3. minutu prva prilika za Moravac Orion, ali je kapiten Mladen Trajković izblokiran na "petercu". U 29. minutu posle prekida beležimo pokušaj Nenada Mitrovića, ali je golman uspeo da skrene loptu u korner. A u nastavku akcije posle kornera, umalo auto gol, ali je golman Stepanović uspeo da izbaci loptu bukvalno sa same gol linije.

U 37. minutu višeminutni prekid i nemile scene na stadionu u Negotinu. Posle grubog starta golmana Hajduk Veljka na travi se našao Nenad Mitrović koji je hitno prevezen u bolnicu gde je konstatovano naprsnuće 8. (osmog) rebra. U trenucima prekida na teren je ušao i predsednik Hajduk Veljka koji je do tada stajao uz gol aut liniju pokušavaju da izvrši pritisak na sudiju Aleksandra Minića iz Knjaževca.

U nastavku nove prilike za goste. U 58. minutu Vladica Djordjević je glavom, sa 7-8 metara, neometan poslao loptu iznad prečke. U 62. minutu brza akcija po desnoj strani, sa ivice šesnaesterca šut je oprobao Ninoslav Nikolić, ali je lopta otišla pored gola. U 66. minutu nova brza akcija Moravac Oriona, Djordjević je odlično uposlio Nikolića koji je ušao u šesnaesterac domaćina i sa petnaestak metara šutirao pored gola. U 68. minutu sudija Minić je dosudio igranje rukom jednog od odbrambenih fudbalera domaćina, a nakon konsultacija sa pomoćnikom prekršaj "izvukao" van šesnaesterca. Tri minuta kasnije odličan centaršut milića sa leve strane, ali je posle udarca glavom Bojana Stamenkovića lopta završila tik pored stative. U 79. minutu prilika na drugoj strani: posle kornera glavom je pokušao Slobodan Bogdanović, ali je lopta otišla visoko iznad gola. U 80. minutu još jedna odlična prilika za Moravac Orion: Ninoslav Nikolić je prošao po desnoj strani i centrirao, Vladica Djordjević je pokušao sam iz neposredne blizine, ali je golman Hajduk Veljka uspeo da zaustavi njegov udarac glavom.

U derbiju je nastavljena i serija malera za ekipu srpskoligaša iz Mrštana: u 37. minutu posle grubog i nepotrebnog starta golmana Stepanovića napadač Moravac Oriona Nenad Mitrović je završio na zemlji. Golgeter Mrštančana je prebačen u Negotinsku bolnicu gde je konstatovano naprsnuće 8. rebra, zbog čega će iskusni fudbaler odsustvovati sa terena minimum mesec dana. Umesto njega na teren je ušao Vladica Djordjević, ali je i on posle jednog grubog starta igrača domaćih morao da napusti igru zbog povrede, koja je prema prvim procenama ozbiljnije prirode. Posle nekoliko žestokih startova na bolove u nozi žalio se i sve bolji Ivan Milić, ali je izdržao meč do kraja, mada je veliko pitanje da li će moći da igra sledeće nedelje. Ova tri imena treba dodati listi na kojoj su Miloš Petrović, Vladica i Nikola Stefanović, Milan i Stefan Kostić koji su već van tima zbog povreda, tako da stručni štab Moravac Oriona pred derbi sa Radničkim iz Pirota ima puno razloga za brigu.

**********

SFK MORAVAC (PREDEJANE) - OFK SINDJELIĆ (NIŠ) 0:2

Strelci: 0:1 Trajković u 22., 0:2 Lazarević u 42. minutu - Predejane, stadion pored Motela Predejane, gledalaca: 400, sudija: Bojan Milić (Kruševac), žuti kartoni: Janković (SFK Moravac), Stojković (Sindjelić).

SFK MORAVAC (PREDEJANE): Zdravković, Cvetković (Mitić), Marković, Vjetrović, Stojilković, iljazi (M. Stanković), Janjić, Ž. Stanković, M. Arsić, I. Arsić, A. Stanković (Karapandžić).

OFK SINDJELIĆ (NIŠ): M. Stamenković, Stojković, Stojanović, Dugalić, Vidanović, Stevanović, Nikolić (Prokić). Mladenović, Lazarević, Stošić, Trajković.

Igrač utakmice: Stamenković (Sindjelić)

Teže nego što to konačan rezultat pokazuje, favorizovani Sindjelić je stigao do novih bodova na teškom gostovanju u Predejanu.

Domaći će dugo žaliti za propuštenim prilikama Marka Arsića u 15., Dejana Janjića u 40. i Karapandžića u 75. minutu kada je odlični golman Nišlija uspevao da sačuva svoju mrežu.

Gosti su poveli u 22. minutu kada je posle duplog pasa sa Lazarevićem po levoj strani prošao Miroslav Trajković i matirao golmana Zdravkovića. Konačan rezultat postavio je Milan Lazarević u 42. minutu kada je iz drugog pokušaja uspeo da pošalje loptu iza ledja Zdravkovića.

U 5. kolu Srpske lige Istok SFK Moravac gostuje u Knjaževcu gde će odmeriti snage sa domaćim Timočaninom, dok Sindjelić na stadionu kraj pruge dočekuje zahuktali Tabane Trgovački.

**********

DUBOČICA 1923 - CAR KONSTANTIN 1:0

Strelac: 1:0 Dimitrije Djokić u 77. minutu - Leskovac, Gradski stadion, gledalaca: 200, sudija: Milan Milutinović (Svrljig), žuti kartoni: Stojiljković, Djokić, Mitrović (Dubočica 1923), Tasić, Kitić (Car Konstantin).

DUBOČICA 1923: Petrović, M. Stanković, M. Kostić, Džikić, Mitrović, Ilić (Nastić), Marković, S. Kostić (Makić), Stojiljković, N. Stanković (Stošić), Djokić.

CAR KONSTANTIN: Milenković, Kocić, Jovanović (Veljković), Milošević, Pavlović (N. Stanković), Tasić, Ilić, Jović (Todorović), Ristić, A. Stanković.

Igrač utakmice: Dimitrije Djokić (Dubočica 1923)

Konačno su i Leskovčani obradovali svoje navijače i najavili pohod ka sredini tabele na srpskoligaškom "Istoku". Pitanje pobednika odlučeno je u 77. minutu kada je Dimitrije Djokić zatresao mrežu Nišlija. Djokić je imao još par prilika za gol, ali je na kraju i ovaj jedan pogodak bio dovoljan za sva tri boda.

U sledećem, 5. kolu Srpske lige Istok Dubočica gostuje u Kladovu gde će odmeriti snage sa domaćim Djerdapom, dok Car Konstantin na svom terenu dočekuje ekipu Trstenika.

**********

TABANE TRGOVAČKI - SLOGA (DESPOTOVAC) 5:0

Strelci: 1:0 Pavlović u 15., 2:0 Mićunović u 29., 3:0 Miladinović u 36., 4:0 Ivić u 76., 5:0 Djurić u 83. minutu - Jagodina, stadion u Tabanu, gledalaca: 500, sudija: Nikola Miljković (Aleksandrovac), žuti kartoni: N. Zdravković (Trgovački), Dimitrijević, Stojković (Sloga).

TABANE TRGOVAČKI: Jelić, Stojković, Kovačević, Radojević, Perović, Ciger, Dimitrijević (Popović), Miladinović (Djurić), Ivić, Pavlović, Mićunović (N. Zdravković).

SLOGA (DESPOTOVAC): Milivojević, Aleksić, Žilović, Janić, Miladinović, Dimitrijević (Obradović), Stanković, Z. Nikolić, Sibinović, Stojković, Djordjević.

Raspucali se Jagodinci protiv oslabljenih gostiju iz Despotovca pokazali da zaslužuju mesto u vrhu tabele. Reviju golova otvorio je Igor Pavlović u 15. minutu, igrač poznat po najjačem šutu u Jelen Super ligi. Već do odmora Mićunović i Miladinović donose nedostižnu prednost domaćinu, a pobedu su u nastavku "overili" Ivić i Djurić.

**********

TRSTENIK PPT - RADNIČKI (SVILAJNAC) 3:1

Strelci: 0:1 Nikolić u 7., 1:1 Rajović u 38., 2:1 Milić u 45., 3:1 Rajović u 70. minutu - Trstenik, gledalaca: 500, sudija: Miroslav Dimitrijević (Bujanovac), žuti kartoni: Rajović, Simović, M. Milovanović (Trstenik), Aćimović, Pešić, Nikolić (Radnički).

TRSTENIK PPT: Petrović, Vukajlović, Stojković, Savić, Milić (Perčević), Rajković, Milanović (M. Milovanović), Simović, Ljubisavljević, Vukosavljević, N. Milovanović.

RADNIČKI (SVILAJNAC): Mišić, Petrović, Aćimović (Ilić), Pešić, Nikolić, Zdravković, Matić, Djokić, Sindjelić (Stašić), Paunović, Stojanović.

Pobedom nad ekipom Radničkog iz Svilajnca, domaćin je izbio na čelo srpskoligaškog karavana i najavio borbu za najviši plasman. Gosti su bolje "otvorili" meč i golom Nikolića najavili iznenadjenje. U finišu prvog poluvremena Rajović i Milić donose rezultatski preokret, koji je Rajović novim pogotkom potvrdio u 70. minutu.

**********

JEDINSTVO (PARAĆIN) - TIMOČANIN 3:0

Strelci: 1:0 Milanović u 79., 2:0 Trifunović u 87., 3:0 Milanović u 90. minutu - Paraćin, stadion SC 7. jul, gledalaca: 300, sudija: Milan Mitić (Leskovac), žuti kartoni: Stojanović, Žerjav, Dinić, Branković, Mitrović (Jedinstvo), Kocić, Petrović (Timočanin), crveni karton: Spasovski (Timočanin) u 81. minutu.

JEDINSTVO (PARAĆIN): Ostojić, Gajić (Milanović), Jezdić, Savić, Milutinović, Žerjav, Stojanović, Dinić (Marković), Branković, Mitrović, Urošević (Trifunović).

TIMOČANIN: Nakić, Nikolić, Tošić (Mladenović), Petrović, Mitrović, Rajković (Djordjević), Kocić, Demitrijević, Spasovski, Stojadinović, Stojanović (Penčić).

Prvu pobedu u novoj sezoni Paraćinci su ostvarili u duelu sa Timočaninom koji ostaje jedini tim koji nije osetio slast pobede u Srpskoj ligi Istok. Dugo su domaći lomili otpor borbenih gostiju, da bi tek u finišu, u poslednjih 11 minuta sa tri gola najavili uspešniji nastavak sezone.

**********

ŽITORADJA - DJERDAP 1:0

Strelac: 1:0 Todorović u 60. minutu - Žitoradja, gledalaca: 200, sudija: Miloš Stojiljković (Pirot), žuti kartoni: Krstić, Marjanović, Vasiljević (Žitoradja), Dragomirović, Arandjelović, Sovrlić (Djerdap).

ŽITORADJA: Gligović, Krstić, Marković, Vasiljević, Trajković, Stanković, Ristić (Milošević), Milojević (Todorović), Marjanović, Stamenković (Mišić), Paunov.

DJERDAP: Grekulović, Botašević, Randjelović, Čumpujerović, S. Rudan, Ilijević (Dimitrijević), Dragomirović, Arsić (Stojić), Sovrlić, Sandulović, Milićević.

"Minimalac" domaćina u duelu sa borbenim gostima iz Kladova. Pobednik je odlučen u 60. minutu kada je Nikola Todorović jakim i preciznim udarcem sa preko 20 metara poslao loptu u mrežu.