XS
SM
MD
LG
11.08.2008 A. Daišević

Odbrojavanje do imenjaka iz Požege

Šta je uradjeno, uradjeno je. I sve će se videti na terenu, kada počne novo prvenstvo Srpske fudbalske lige grupa „Zapad“. U kraljevačkoj Slogi su listom zadovoljni učinjenim u pripremnom periodu, kao i obavljenim poslom u prelaznom roku, koji još nije završen, ali niko se u klubu iz Industrijske ulice ne busa u grudi, nema krupnih reči i obećanja, kakva smo slušali prethodne sezone. Staloženo, mirno, sa merom, tako bi se u najkraćem opisali potezi čelnika, stručnog štaba i igrača kraljevačke Sloge. Generalna proba pred start sezone odrađena je protiv solidnog zonaša Prve Petoletke iz Trstenika. Ostvarena je nova pobeda 3:1, ali svi prisutni su mogli da naslute konture startnih 11 za prvo kolo i dolazak imenjaka iz Požege.
Veoma sam zadovoljan pripremnim periodom. Sve je u klubu odlično funkcionisalo, rukovodstvo se potrudilo da omogući svim selekcijama maksimum uslova kako bi što bolje dočekali start sezone. Zadovoljan sam i učinkom u prelaznom roku, dobili smo kvalitetne igrače, ali što je još važnije svi su se pokazali kao izuzetne ličnosti, dobri ljudi, što je kompletnu atmosferu u klubu podiglo na izuzetno visok nivo. U takvom okruženju bilo je milina raditi – prve su impresije posle mesec i po dana rada u pripremnom periodu Igora Tufegdžića šefa struke kraljevačke Sloge.
Mladi, 26.-godišnji, strateg „belih“ svestan je težine zadatka koji je postavljen pred njegov stručni štab i igrače i zato maksimalno oprezno prilazi početku novog prvenstva.
Naš jedini problem leži u tome da svi igrači nisu prošli isti period rada, neka pojačanja su nam se kasnije priključila, ali sve su to pravi profesionalci spremni da daju maksimum i siguran sam da će brzo biti u pravoj formi. Protiv Trsteničana se moglo videti da kostur prvih 11 postoji, tu je sedam-osam igrača koji su izborili mesta,a u danima do prvog kola rešiću i ostale dileme. Raduje i to što imamo dobru konkurenciju, dužu klupu nego lane i to će značajno uticati na naše igre. Sloga iz Požege je prvi rival, povratnik u srpskoligaško društvo i neće nam biti ni malo lako, ali velika borba nas očekuje protiv svakog rivala, jer „Zapad“ ima najkvalitetnije timove u sve četiri grupe Srpske lige. Da bi ste prvi prošli kroz cilj morate u svakom meču da budete pravi. Ponavljam, zadovoljan sam timom, urađenim za ovo vreme priprema, ali samo će teren pokazati vrednost Sloge. Dugo je prvenstvo i ne bi valjalo donositi zaključke posle dve ili tri utakmice – zaključuje Tufegdžić.
Pored prvotimaca vredno su ovog leta radile i mlađe kategorije Sloge. Omladinci i kadeti su izborili učešće u ligi Srbije koja takođe startuje za vikend i spremni su za duele sa vršnjacima naših najboljih klubova.
Period iza nas je bio izuzetno naporan. Radili smo paralelno na novom izgledu svih mlađih kategorija, od organizacije do igračkog kadra, ali smo uspeli u nameri da se domognemo elitnog društva u omladinskoj i kadetskoj konkurenciji. Izvršili smo prestrojavanje, dopunsku selekciju, popunili redove kvalitetnim pojačanjima iz okolnih klubova i siguran sam da smo uradili dobar posao. Naravno rezultati na terenu će biti pravo merilo, kao i broj igrača koji će iz ovih selekcija izaći za prvi tim. Rekonstruisali smo i stručni štab, postavili nove i jako dobre trenere, odlične ličnosti i sa tim sam posebno zadovoljan. Milutin Marušić je trener omladinaca, Vladislav Stojanović kadeta, Darko Luković mlađih kadeta i Goran Tasić pionira. Upravo imamo nameru da kadetima i omladincima priključimo i pionire, odnosno da i oni stignu do prve lige. Imamo tim za to i smatraću ličnim neupehom ako takav plasman ne ostvarimo – jasno poručuje Nego Tomović koordinator svih mlađih selekcija kraljevačke Sloge.
Omladinci na startu sezone gostuju u Borči domaćem BSK-u, a kadeti na Banom Brdu igraju sa Čukaričkim.
Naš cilj je sa ovim selekcijama da opstanemo u ovom društvu i pokušaćemo od prvog kola da vredno skupljamo bodove. Dakle i u Borči i na Banovom Brdu idemo na pobedu – optimista je Tomović.