XS
SM
MD
LG

Boćarski klub Naša krila

Svojim aktivnostima u popularizaciji boćanja medju najmladjima, novobeogradski Boćarski klub Naša krila, pobudio je  pažnju pažnju sportske javnosti, ne samo Beograda već i mnogo šire.

   - Škola boćanja pri BK Mladost počela je sa radom 3. juna 2010 godine - kaže direktor Škole i trener Drago Žeželj - Osnivač je bio BS Beograda.I pored velikih otpora u klubu i okrušenju, uz naše ogromne napore, u početku smo imali 43 polaznika. U prvoj godini, pored popularizacije ove vrste sporta medju decom  OŠ „Mladost“ sa Novog Beograda, mnogo vremena i pažnje je posvećeno i vantrenažnim i  vantakmičarskim aktivnostima, kako bi se deca što više družila. Pored rada na terenu, praktikovali smo plivanje na Adi i u bazenima, kao i učešće na kampovina na Fruškoj Gori i Smederevu, koji su organizovali BS Srbije i Beograda. Praktikovali smo i izlete, odlaske u bioskop i sl. Što se tiče takmičarskih aktivnosti, naši mladi takmičari učestvovali su na pojedinačnim Prvenstvima Beograda, kao i na Medjunarodnim turnirima za juniore „Trofej Beograda“  od 2010. godina. Kao reprezentacija Beograda, šest takmičarski iz našeg kluba, učestvovalo je na Svetskom prvenstvu škola boćanja u francuskom Gapu.. Za početak rada Škole boćanja prema usvojenom programu, deo troškova pokrili su  Sekretarijat za sport i omladinu Beograda preko BSB, kao i nekoliko donatora.

   Zbog problema u BK Mladost i ometanja rada, savet Škole boćanja, uz nekoliko istomišljenika, postaje inicijativni odbor za formiranje novog kluba.

 

 - Klub Naša krila osnovan je 1. maja 2012. godine - nastavlja Žeželj - Sa izuzetkom jednog igrača, svi polaznici Škole boćanja su postali članovi novoosnovanog kluba. Osnivači kluba su bili Mile Polovina, Sreten Jeftić i moja malenkost. Osnivačka Skupština kluba je zacrtala da do 2017. godine osd vojimo bar dve medalje na velikim medjunarodnim takmičenjima u kategorijama juniorki. Posebno želimo da stvorimo jak centar ženskog sportskog boćanja u Srbiji.