XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda se provukla kroz Dolinu

Treće novembarske subote u Padini gostovala je beogradska Crvena zvezda, što je privuklo oko 1.500 gledalaca na stadion Doline. Prvo gostovanje renomiranog kluba u Padini izazvalo je kod gledalaca veliko interesovanje a kod igrača veliki respekt. Upravo tako je utakmica i počela. Inicijativa na strani gostiju, ali bez prilika za gol. Jedinu priliku u prvom poluvremenu imao je Mrđa, koji je odlično dodavanje Milijaša u kazneni prostor pretvorio u dodavanje lopte domaćem golmanu Jevtiću. Dolina je imala priliku da iz slobodnog udarca, sa dvadesetak metara iskosa, ugrozi gol Trkulje, ali je Slobodan Spaskovski pogodio živi zid.

Nameran prekršaj Krnete, koji je „odvalio“ Nikolu Kovačevića, sudija Dejan Santrač je opravdano sankcionisao crvenim kartonom. Ipak, Crvena zvezda je popunila redove odbrane, jer je „zamolila“ domaćina da isključenje bude sa pravom zamene. Tako je višestruki šampion u drugom poluvremenu nastavio utakmicu sa kompletnim sastavom. Uprkos tome, Dolina je prva došla u vođstvo u 55. minutu golom Stojanovića. Pogotku je prethodila lepa akcija Stanimirovića i Stajčića po levoj strani napada a Gigović je iz neposredne blizine, nakon centaršuta, pogodio desnu stativu gostujućeg golmana. Odbijenu loptu po sredini gola smestio je Stojanović. Zavladala je velika radost na terenu i na tribinama, čime je bila na nalepši način krunisana hrabra igra domaćih rezervista.

Ubrzo Dolina je imala priliku da povisi rezultat. Posle „promešane“ odbrane, opet sa leve strane, lopta je prebačena na desnu stranu, ali je šut Stojanovića sa petnaest metara odbranio Trkulja, spasivši svog gol i renome Zvezde. Nakon toga, Onjilo je probio odbranu domaćina po desnoj strani i vrlo snažnim i preciznim udarcem iznenadio domaćeg golmana Mateka. Pobednik utakmice odlučen je posle starta Stanimirovića i opravdano dosuđenog kaznenog udarca u poslednjim minutima regularnog toka utakmice. Najstrožu kaznu izveo je Savićević, nad kojim je i napravljen prekršaj. Tako je Crvena zvezda došla do pobede a igrači i navijači Doline mogu da žale za jedinstvenom prilikom da remiziraju sa nekadašnjim evropskim i svetskim prvakom.

Glavni sudija utakmice bio je Dejan Santrač, kome su pomali Milošević i Beljin uz aut liniju i Anđelovski kao četvrti sudija. Timovi su nastupali u sledećem sastavu:

DOLINA: Jeftić, Čižik, Memović, Radišić, Baštovanov, Plavšić, Spaskovski, N. Kovačević, Vukmirović, D. Kovačević, Karadžić. Rezerve: Matek, Marković, Jovanović, Stajčić, Gigović, Ivanišević, Stanimirović, Medučić, Stojanović i Đoković.

CRVENA ZVEZDA: Trkulja, Lazić, Krneta, Mladenović, Mijailović, Gogić, Milijaš, Mirić, Mihajlović, Dauda i Mrđa. Rezerve: Vesić, Ahčin, Arauho, Đuričković, Čikić, Savićević, Grujić, Jokić, Đorđević i Onjilo.