XS
SM
MD
LG

Olimpizam: U Sočiju četa mala, ali odabrana

BEOGRAD, 24. decembar (Info centar).- Srbiju će na zimskim Olimpijskim igrama u ruskom gradu Soči od 7. do 23. februara 2014. predstavljati četa mala, ali odabrana - poručio je na druženju olimpijaca sa predstavnicim sedme sile u restoranu „Tako je suđeno“ u Novom Beogradu predsednik OKS Vlade Divac.

- Imaćemo oko deset učesnika koji su se plasirali na osnovu veoma oštrih kriterijuma međunarodih federacija – istakao je Divac.- Siguran sam de će u veoma jakoj konkurenciji pružiti maksimum i na prvi način predstavljati Srbiju. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta sa kojom imamo izvanrednu saradnju u nastojanju da vrhunski sportisti, a naročito olimpijci, imaju sve neophodne uslove za trening i takmičenje.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije je naglasio da su sportisti najbolji ambasadori kao i da su olimpijci koji će u Sočiju boriti za što bolje plasmane idoli mladima u Srbiji i poželeo im dobre rezultate.

Sa predstavnicima brojnih redakcija o toku priprema, planovima i prognozama govorili su biatlonac i smučar – trkač Milanko Petrović, članovi boba četverca Vuk Rađenović, Nikola Milinković, Stefan Vujanić i Miroslav Novaković, alpski smučari Marko Vukićević i Andrija Vuković i takmičarka u trčanju na smučkama Ivana Kovačević. Uverni su da će biti dobrih rezultata i lepih vesti iz Sočija.

Druženju su prisustvovali i Damir Štajner šef srpske misije na OI u Sočiju kao i treneri i smučarski radnici.

Srbija na rang listama međuanarodih federacija ima, trenutno, sigurnih devet viza za Soči: dve kvote u alpskom smučanju (muška i ženska), dve u smučarskom trčanju (muška i ženska), jednu u biatlonu i četiri u bobu. Kvalifikcaije su u punom jeku i šanse da se kvalifikuju imaju takmičarka u smučanju na dasci i još jedan takmičar u alpskom smučanju. Konačna lista znaće se 19. januara iduće godine.