XS
SM
MD
LG

Briljantna Ribnica

Ribnica je prethodnog vikenda upisala treću uzastopnu, a ukupno petu pobedu ove sezone u VŠ superligi. Kako se kalendarska godina bliži kraju, tako puleni Boška Mačužića igraju sve bolje i bolje i prava je šteta što sada nisu po kalendaru utakmice na međunarodnoj sceni ili dueli sa našim vodećim timovima. U najboljoj igri ove sezone, pred samo 150 gledalaca u „kutiji šibica“, Ribnica je demolirala Đerdap iz Kladova maksimalnim rezultatom i revanširala mu se za poraze iz prethodne sezone. Brojne kadrovske probleme od početka sezone ima Đerdap, ali se u superligašu iz Toplice Milana na to nisu obazirali, igrali su svoju igru. Uz sjajni kvartet iskusnih prvotimaca, Mladena Bojovića, Mirka Radevića, Vladimira Usiljanina i Predraga Bićanina, naravno potpomognuti mlađarijom, odigralio su meč bez izmena i sa samo jednim tajm autom koji je zatražio strateg Boško Mačužić. Kraljevčani su vrlo ubedljivo dobili prvi set, a Đerdap nešto veći otpor pružio do sredine drugog seta. Neizvesnosti međutim nije bilo, Ribnica je igrala zrelo i atraktivno da zagreje promrzle navijače. U trećem setu Đerdap je pružio najjači otpor, ali nedovoljno da u ovom meču učini nešto više. Sasvim zasluženo sva tri boda pripala su domaćinu.

- Posle pobede protiv Radničkog i trijumfa u Staroj Pazovi polako smo ušli u željeni ritam i imali smo veliki motiv da baš protiv Đerdapa odigramo kvalitetno i ubedljivo pobedimo. Od kada nosim dres Ribnice nismo lakše osvojili bodove u jednom meču, ali to govori i o načinu na koji smo mi igrali. Prosto smo leteli po terenu, smanjili smo broj grešaka i ponovo je radio blok, koji bi u nastavku sezone trebalo da bude naše najjače oružje – kaže najbolji igrač utakmice, korektor Ribnice Branislav Radović.

Đerdap je nastupio nekompletan, ali ni „musketari“ nisu bili u punom sastavu?

- Zbog povreda su na klupi sedeli Stojsavljević i Marinković, ali su Milovanović i Usiljanin odradili odličan posao. Najvažnije je da smo vrlo malo grešili, naučili smo lekciju i sada sve dolazti na svoje mesto. Eto, i ja sam promenio način servisa, sada koristim flot i to daje mnogo bolje rezultate.

Kriza je definitivno prošlost za kraljevačke odbojkaše koji su se uključili u borbu za ulazak u vodeći kvartet. C. zvezda i Partizan Vizura su, barem do plej ofa, nedodirljivi, ali zato je sve otvoreno kada je u pitanju treća i četvrta pozicija.

- Kriza je iza nas i ne bih se više vraćao na tu temu. Daleko bilo! Idemo dalje i od meča do meča. Nema mesta nekoj euforiji, iako je jasno da igramo odlično. Na zimsku pauzu do 11. januara odlazimo sa petog mesta, ali sa dobrim izgledima da uskoro budemo na pozicijama koje obezbeđuju vizu za neki od evro kupova. Bitno je da nastavimo da radimo kao do sada, za zadržimo formu i sve će biti kako treba – zaključuje Branislav Radović korektor Ribnice.

Viner Štediše Superliga odbojkaša se nastavlja 11. januara kada će Kraljevčani gostovati u Novom Sadu Vojvodini. U Kraljevu su „lale“ slavile 3-2, a sada je prilika za revanš „musketara“. Ako Vojvodina pobedi skoro da će overiti treće mesto u ligi, ali ako Ribnica ponovi uspeh iz prošle sezone kada je slavila u SPENS-u, biće blizu mesta koje vodi u Evropu i daje prednost domaćeg terena u plej ofu.

RIBNICA – ĐERDAP 3: 0 (25: 13, 25: 17, 25: 20)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 150. Sudije: Igor Miljković i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 67 minuta.

RIBNICA: Usiljanin 14, Bojović 12, Radović 15, Bićanin 2, Radević 7, Milovanović 7, Kiković (libero), Marinković, Okošanović, Pavlović, Močić (libero), Veljović. Trener: Boško Mačužić.

ĐERDAP: Ristić 7, Mirosavljević 2, Krsmanović 8, Ćosić 9, Živanović 2, Brzaković 5, Borovićanin (libero), Antić, Rajković 1, Ilić. Trener: Milan Tošić.

 


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1