XS
SM
MD
LG

Naisa poražena od Ardesena u Čelendž kupu

U prvoj utakmici osmine finala Čelendž kupa rukometašice Naise iz Niša poražene su od Ardesena u Turskoj rezultatom 30:25 (14:10). Revanš meč na programu u nedelju, 9. februara od 15h u Ardesenu. Pred punom dvoranom u Ardesenu ekipa domaćina savladala je Nišlijke u prvom susretu osmine finala Čelendž kupa.

Ardesen je poveo golom iz sedmerca, ali je na isti način Suzana Ćubela donela izjednačenje. Domaćin je nakon toga napravio seriju od 3:0 i dobrim odbranama Hrvatice Pirsl došao do osetnije prednosti. Kod rezultata 4:1 za Naisu igračica Lilija Gorilska imala je šut sa sedam metara, ali je promašila.

naisa-ardesen.jpg
Naisa u Turskoj; foto: ardesengsk.com

Usledila su dva gola Sandre Lapajne, ali je Ardesen imao prednost od 6:3. Naisa je serijom od 4:0 preokrenula i prvi put povela. Golovima Teodore Zdravković, Gorilske i Marije Petrović Naisa je povela sa 7:6 u 16. minutu i time naterala trenera Ardesena na prvi tajm-aut,

Nakon pauze Ardesen je izjednačio na 7:7, ali je Danijela Kričak donela novu prednost za Nišlijke koja je bila i poslednja na meču.

Turkinje su postigle dva gola, niške igračice su gubile lopte u kontrama, Gorilska je kod rezultata 8:9 šutirala pored gola, dok je Hristina Nedeljković napravila prestup,

U 24. minutu domaćin je vodio sa 10:8, ali je golom Nedeljkovićeve Naisa došla na minus 1. Golman Naise Maja Dragoljubović imala je dobre odbrane i tako doprinela da se domaćin ne "odlepi".

Golom Sandre Lapajne Naisa je smanjila na 10:11. Na teren je ušla drugi golman Milena Petković i odbranila je penal i napad Ardesena pošto je Ardesen na odmor otišao sa prednošću od 14:10.

Drugo poluvreme počelo je sa dva gola Naise, ali je Ardesen zaustavio seriju golom za 15:12.

Pri rezultatu 17:13 za turske igračice trener Naise Svetislav Jovanović zatražio je tajm-aut, ali to nije mnogo pomoglo pošto je domaćin poveo sa 19:14.

Golovima Lapjane, Marije Filipović i Marije Petrović igračice iz Niša su sa 16:20 došle na 18:20, ali je usledio opet gol domaćina.

Ključni momenti usledili su nakon toga. Naisa od 18:21 golovima Gorilska i dva uzastopna Marije Filipović izjednačila na 21:21.

Gorilska je dobila isključenje, Ardesen je imao sedmera, ali je Maja Dragoljubović odbranila. Naisa nije iskoristila ovo i nakon odbrane golmana Turkinja usledila je dobra kontra i vođstvo od 22:21. Niške rukometašice su u svom napadu izgubile loptu, pa je Hristina Nedeljković dobila isključenje, a Ardesen još jedan sedmerac.

Bilo je 23:21 za domaćina, gol Ćubele je smanjio zaostatak, ali je Ardesen poveo sa 25:22.

Naisa je gubila sa 26:24, ali je Ardesen povećao prednost na 28:24 i dobro igrao u odbrani. U poslednjem šutu iz deveterca, nakon isteka vremena igračica Ardesena je uspela da postigna gol preko cele odbrane Naise i tako donese pobedu domaćinu od 30:25.

Revanš meč će biti odigran u nedelju, 9. februara od 15h po našem vremenu u Ardesenu.

 

NAISA - ARDESEN 25:30 (10:14)

NAISA: Dragoljubović, Petković, Kričak 1, Veljković, Marković, Ćubela 3, Mitrović, Lapajne 7, Stefanović, Nedeljković 1, J. Zdravković, T. Zdravković 2, Petrović 2, Tanasković, Filipović 3, Gorilska 6.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 12 minuta

ARDESEN: Abdioglu, Adiyaman, Asik, Gencoglu 3, Ghidoarca 5, Gursal, Halici, Kurtoglu, Kurtoglu, Manoila 2, Pirsl, Sen 2, Sormaz, Topaloglu 7, Vaschuk 7, Yakupoglu 4.

Sedmerci: 6/8
Isključenja: 10 minuta