XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Jakovljeviću zvanje elit nacionalnog komesara

BEOGRAD, 13. februar (Info centar).- Nikola Jakovljević, srpski biciklistički sudija, uspešno je položio ispit za elit nacionalnog komesara za planinski biciklizam na seminiru Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Nikoziji na Kipru.

Tako je Srbija dobila još jednog sudiju sa visokim međunarodnim zvanjem. Kroz dve godne Jakovljević će imati prvo da polaže za intrenacionalnog komesara UCI. U Srbiji, trenutno, ovo najviše sudijsko biciklističko zvanje ima Marko Pročikević koji je UCI komesar za doping kontrolu.

- Na kursu je bilo devet nacionalnih komesara, šest sa Kipra, dvojica iz Izraela i jedan iz Srbije – kaže Nikola Jakovljević koji već ima UCI trenersku diplomu sa seminara u sedištu UCI u Eglu 2007.- UCI instruktor na semnirau bio je Kevin Mekuiš iz Kanade, predavači su bili Evangelos Diamantides sa Kpira i Ido Eindor iz Izraela, obojica internacionalni komesari UCI.

Srpski sudija Marko Živanović ima zvanje elit nacionalnog komesara za drumski biciklizam i ove godine stekao je pravo da polaže za internacionalnog UCI komesara.