XS
SM
MD
LG

Železničar počinje borbu u plej-ofu
U sredu, 9. aprila rukometaši Železničara iz Niša gostuju Metaloplastici u prvom kolu plej-ofa Superlige. Utakmica u Šapcu počinje u 19h.

Železničar nastavlja sezonu u plej-ofu gde možda neki nisu ni sanjali da će ovaj klub biti. Prošlu godinu je "Želja" počeo sa -2 boda, a završio je opstankom u Superligi, pa je u novoj sezoni počeo kao iz snova i došao do borbe za titulu.

- Iza nas je Superliga, mislim da je bila odlična sezona. Na početku, kada sam preuzeo ekipu, nisam to očekivao. Cele godine smo bili u vrhu, na kraju drugi što je veliki uspeh. Primarni cilj koji smo sebi zadali, ostvarili smo i mogu da kažem da sam srećan. Sada nas čeka mesec i po dana lepog rukometa - rekao je Vladimir Stanojević, trener Železničara.

U prvom kolu "Želju" čeka duel sa Metaloplastikom u Šapcu. Tradicija ne ide na ruku Železničaru jer je poslednji put niški tim slavio u Šapcu 2003. godine.

rukomet- Igrali smo sa njima skoro i propustili smo priliku da ubedljivo pobedimo. Pravili smo neke greške u finišu koje ne smemo da pravimo. Moramo biti mnogo pametni. Ulogu favorita ćemo prepustiti njima, a mi ćemo igrati čvrsto u odbrani i da nismo slučajno na drugom mestu u Superligi. Respektujemo sve ekipe, ali ne plašimo se nikoga - dodao je Stanojević.

Utakmica će biti igrana u hali "Zorka" gde je 1999. godine za Železničar debitovao i kapiten ovog tima Boban Živković.

- Dolazi nam najlepši deo prvenstva. Znamo kakva je Metaloplastika, bili su ispred nas u Superligi. Biće ovo pravi derbi i prava poslastica, uživanje i spektakl za nas igrače i gledaoce. Nadam se pozitivnom rezultatu, nemamo koga da se bojimo. Znamo kako da igramo protiv njih, oni su "teža" i sporija ekipa, a mi smo brži i tu je naša šansa - ističe Boban Živković, kapiten Železničara.

U ostalim utakmicama se sastaju Vojvodina i Partizan, odnosno kragujevački Radnički i Crvena zvezda.

 

1 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 35 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 26 : 22 Partizan
Radnički 33 : 28 Crvena Zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metaloplastika 1 1 0 0 2
2 Radnički 1 1 0 0 2
3 Vojvodina 1 1 0 0 2
4 Partizan 1 0 0 1 0
5 Crvena Zvezda 1 0 0 1 0
6 Železničar 1949 1 0 0 1 0