XS
SM
MD
LG
09.01.2009 Dragan Živković

Najava kragujevačkog sportskog vikenda

Pobeda - samo pobeda 

Sutra u 16 kolu Svislajon košarkaške lige, košarkaši Radničkog 034 Grup od 19,30 časova,u hali „Jezero“ dočekuju ekipu Mašinca iz Kraljeva i samo pobeda odgovara i jednoj i drugoj ekipi. 
Domaćin, da sa novim trenerom zabeleži prvu pobedu i pokuša da ostvari priključak prema vrhu tabele, dok Kraljevčanima da pobegnu iz opasne zone. Gosti na 10. mestu sa šest pobeda, devet poraza i 21. bodom, dok se Kragujevčani nalaze na šestoj poziciji sa sedam pobeda i osam poraza odnosno sa osvojenih 22. boda. Sigurno je, da će podrška navijača biti preko potrebna Kragujevčanima da ustale formu i pokušaju da odigraju ovaj susret u prepoznatljivom ritmu bez psihičkih padova u igri naročito u poslednjim deonicama susreta kada su obično i ostajali bez bodova. 

Oprez u Milanovcu 

Odbojkašice Radničkog sutra u Gornjem Milanovcu igraju susret desetog kola Prve lige protiv ekipe Takovo Zvezda Helios, i sve osim pobede Kragujevčanki biće iznenadjenje. 
Radnički putuje na megdan kao favorit, što može biti mač sa dve oštrice, jer domaćin nema šta da izgubi jer se Milanovčanke nalaze na poslednjem 10 mestu na tabeli sa svega tri osvojena boda dok Radnički zauzima treću poziciju sa samom bodom zaostatka od drugoplasirane NIS Vojvodine. Zato se uovaj meč mora ući maksimalno ozbiljno i pokušati da se u visokom ritmu i bez potcenjivanja protivnika odigra ovaj susret i sa pobedom i nova dva boda mirno sačeka nastavak prvenstva. 

Pripreme u Madjarskoj 

Atletičari, mahom reprezentativci od 5.januara nalaze se na pripremama u Mađarskoj u gradu Njiredžhazu gde pod vođstvom trenera bruse formu za predstojeće takmičenje.
Jedan od rukovodioca priprema je i legendarni trener atletskog kluba Radnički iz Kragujevca Vlada Luković, koji u Kragujevcu od skora drži školu skakača gde mu u radu pomažu sportske legende Milan Spasojević i Miloš Srejović, a glavna zvezda takmičarskog pogona je Biljana Topić koja je nedavno pristupila Kragujevčanima. 
Kako smosaznali od Vlade Lukovića uslovi za rad su više nego idealni, i uskoro se očekuje dolazak atletičara iz drugih srpskih klubova koji u Mađarskoj u idealnim uslovima mogu sprovesti kompletne zimske pripreme. 

Pohvale za domaćina

Božićni turnir koji u organizaciji Medjuokružnog odbojkaškog Saveza završen petog januara u Kragujevcu, i na kome je učestvovalo pet muških i 12. ženskih pionirskih ekipa još uvek je u žiži javnosti. 
Domaćinu stižu pohvale od svih klubova učesnika za besprekornu organizaciju i visok nivo profesionalizma, ali i ono što je najvažnije je, da je ovaj turnir jedan od retkih koji se održavaju u Srbiji u vreme zimskog raspusta. Prema rečima Komesara takmičenja Nenada Cvetkovića, generalnog sekretara Međuokružnog odbojkaškog Saveza ovaj tradicionalni Božićni turnir već naredne godine mogao bi dobiti medjunarodni karakter, jer se već sada interesuju ekipe iz bivših Jugoslovenskih Republika, ali i iz Mađarske, Rumunije i drugih zemalja. 
Pokroviteljstvo nad prethodnim turnirom preuzela je Skupština grada Kragujevca, ali domaćin još uvek nije dobio ni dinara od obećane pomoći gradskih čelnika, ali se očekuje da će grad ipak ispoštovati dogovor, a naredne godine i ozbiljnije se uključiti u ovaj projekat koji u gradu na Lepenici može doneti još veći rejting u svetu odbojke i organizacije sportskih takmičenja.