XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kristina Ljubenković i Alen Kujundžić prvi na stazama

BRNO, 11. maj (Info centar).- Brno će od 11. do 24. maja biti – kuglaški grad, jer će se na stazama kuglane u hali i Vodovoj ulici održati pojedinačni Svetski kadetski kup (11. - 13. maj), omladinsko ekipno i pojedinačno Prvenstvo sveta (13.- 18. maj) i pojedinačni seniorski Šampionat sveta (18.- 24. maj).

Prvi će na staze izaći dvoje srpskih kadeta Kristina Ljubenković reprezentativka beogradskog Pobednika i mladi as Crvene zvezde Alen Kujundžić. Oboje su debitanti u Svetskom kupu, ali Ljubenkovićeva ima kadetsku bronzu za prošlog Šampionata sveta u Zalaegersegu 2013. a Kujundžić ima kadetsko srebro sa istog takmičenja u sprintu i bio je član kadetske selekcije Srbije koja je na SP u Sarajevu 2011. osvojila šampionsku titulu!

- Na staze oboje izlaze u 10,10 časova u pojedinačnim kvalifikacijama, Kristina Ljubenković kreće sa četvrte a Alen Kujundžić sa šeste staze. Osmoro najboljih iz kvalifikacija igraće 13. maja u finalu za medalje u pojedinačnom delu – klasik – kaže selektor kadeta Dragan Fatović.- Prvog dana igraće i naš miks par od 13,30 časova na stazi jedan i dva. Igra se po principu parova, 120 hitaca baciće svaki član miksa. Rezultat para i rezultat kadeta i kadetkinje iz pojedinačnih kvalifikacija računaće se za plasman nacija.

Prijavljen je po jedan kadet i kadetkinja iz 12 zemlja – Austrije, Hrvatske, Češke, Francuske, Nemačke, Mađrske, Italije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Srbije i Slovačke.

- Ovo takmičenje okuplja manji broj učesnika i čak se razmatrala mogućnost na sastancima Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC da se i ukine – kaže predsednik Kuglaškog saveza Srbije, Uroš Dragojlović koji je bio i potpredsednik FIK NBC.- Očekujemo dobre rezultate, želja nam je da ovo dvonedeljno takmičenje u Brnu počnemo trofejima i stvorimo pozitivnu atmosferu za nastavak. Zahvaljujemo se Ministartsvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci našim programima.

Svečano otvaranje održano je u hali u kojoj je postavljena kuglana sa osam staza prozvođača Folmera. Staze su tamno plave boje a kugle crvenkasto – braon.

U svečnom defileu zastavu Srbije nosio je Alen Kunundžić, a tablu sa imenom Srbije Krstina Ljubenković.

Učesnike i ugledne zvanice pozdravili su predstavnici grada domaćina, Češke kuglaške federacije i Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC.