XS
SM
MD
LG

Vodostaj Zapadne Morave obustavio trku čamaca

Tradicionalna kulturno zabavna i sportska manifestacija "Trstenik na Moravi", zbog vremenskih prilika i visokog vodostaja Zapadne Morave, otpočela je u potpuno drugačijem ambijentu od prethodnih manifestacija. Posetioci su bili uskraćeni da prisustvuju trci čamaca s motkom koja je i zaštitni znak manifestacije ali nije održan ni plivački maraton. Ipak beležimo veliki broj učesnika svih uzrasta ali i posetilaca koji su uživali u skraćenom programu.

U prigodnom kulturno umetničkom programu učestvovale su članice pevačke grupe "Golubice" iz Muzičke škole "Kornelije Stanković, kao i mladi glumci tresteničkog pozorišta i vitezovi Jerininog grada sa pratiljama, koje su u rukama nosile baklje. Deca su imala svoj nastup a zavičajni slikari su crtali pejzaže ovog podneblja, preko 30 prijavljenih učesnika kuvalo je riblju čorbu u okviru popularne "Čorbijade" Organizacioni odbor ove manifestacije, ustanovio je po prvi put ove godine titulu pod nazivom "Moravski vitez", pa je svečano uručena prošlogodišnjem pobedniku u trci čamaca s motkom Aleksandru Markoviću iz Grabovca.

Nastupili su i članovi KUD "Tradicija" a žene iz udruženja "Jefimijin vez" iz Trstenika sa koleginicama iz Vrnjačke Banje i Kruševca, izložile su u centru grada svoje rukotvorine. U programu za decu bili su "Šarena ulica", "Dečija olimpijada", "Kabare" i zanimljiva trka beba nazvana "Bebi maraton". Nastupili su i članovi KUD"Prva petoletka", održana je trka na štulama,, pecanje na travi, karate takmičenje i odbojka na pesku. Veliko interesovanje gledalaca izazvalo je takmičenje košarkaša, popularno " jedan na jedan" na Omladinskom trgu. Organizator manifestacije bila je Turistička organizacija a pokrovitelj opština Trstenik.