XS
SM
MD
LG
25.05.2009 A. Daišević

Sve bolji rezultati mladog kraljevačkog tenisera

Srpski tenis je u ekspanziji, uspesi Novaka, Ane, Jelene... do te mere su uticali da se sve više dece bavi „belim“ sportom. Iz kvantiteta dolazi i kvalitet i već se na turnirima mlađih uzrasta mogu naslutiti naslednici naših najboljih teniserki i tenisera. Prvi reket Kraljeva je 14.-godišnji Luka Ilić, momak koji je već sa osam godina na sebe skrenuo pažnju pobedama nad znantno starijim igračima. Ovo bi definitivno mogla i morala da bude njegova godina. Učenik 8. razreda OŠ „Svetozar Marković“ i član TK „Todorović“ je na turniru „Montenegro Open“ do 14 godina osvojio prvo mesto,a isti rezultat ostvario je i u Skoplju na „Euro Tur“ međunarodnom turniru.

- U glavnom gradu Makedonije sam zaista igrao jako dobro, sve mi je išlo od ruke i veliki rad koji sam proteklih godina uložio sada daje rezultate. U Skoplju sam u polufinalu pobedio Izraelca Savranskog 6-1, 7-5, gde sam imao malo opuštanje u drugom setu, ali na sreću sam se brzo vratio u meč. U finalu sam bio baš ubedljiv pobedivši Engleza Batlera 6-1,6-1. Ovaj uspeh sam zaokružio pobedom i u dublu sa Petrom Čonkićem iz Novog Sada, u finalu smo pobedili tursko-englesku kombinaciju Adanali/Batler 6-1,6-4. Zanimljivo da smo Čonkić i ja prvi put igrali zajedno, ali sve se poklopilo i stigao je trijumf. Zaista iz Skoplja nosim predivne utiske,a sa ovim trijumfom na ETA listi ću ući u prvih 80 igračaStarog kontinenta – naglašava Luka Ilić.
Samo sedam ranije mladi Kraljevčanin je pokorio i Nikšić i postao pobednik „Monetnegro Opena“.

- U gradu na Bistrici je bio jako dobar turnir, odlično organizovan,a ja sam veoma dobro odigrao. Nisam nastupao u dublu i to mi je malo pomoglo da svež odigram sve mečeve. U polufinalu sam pobedio domaćeg tenisera Saveljića 6-2, 6-1,a u srpskom finalu sam pobedio Beograđanina Markovića 6-3, 6-4. Trijumf u Nikšiću samo mi je dao podstreka da u ovoj sezoni ostvarim još bolje rezultate.
Luku čeka i međunarodno takmičenje u Subotici, pa državno prvenstvo do 16 godina i tako do kraja sezone za koju se već sada može reći da će biti uspešna. A sve to nije lako za dečaka koji redovno pohađa osmi razred?

- Veliku zahvalnost dugujem mojim nastavnicima, pre svega razrednom starešini Vesni Šućur, jer mi izlaze u susret, opravdavaju časove, tolerišu velike izostanke. Bez njihovog razumevanja ništa ne bih postigao – zaključuje Luka Ilić velika teniska nada Srbije.