XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Četvorka gađa golubove u Granadi

BEOGRAD, 6. septembar (Info centar).- Četvorica srpskih strelaca u disciplini glinenih golubova (leteće mete) učestvovaće 8, 9. i 10. septembra na Šampionatu sveta u Granadi i na put će krenuti u subotu u ranim jutranjim časovima.

Selektor Dejan Mihajlović odredio je da u disciplini trap u seniorskoj konkurenciji Srbiju predstavlja Zoran Jakšić strelac beogradskog Rikošeta, šampion Srbije i pobednik finala Kupa Srbije ove godine.

Juniorsku reprezentaciju, takođe u disciplini trap, činiće Nemanja Smiljanić (Grof, Kalište kod Požarevca), Borko Vasiljević i Petar Vasiljević (obojica Rikošet, Beograd). Borko Vasiljević je ove godine osvojio Svetski kup za juniore u Porpetu i treće mesto na Prvenstvu Srbije, a Smiljanić, seniorski vicešampion Srbije ove godine, je trijumfovao u juniorskoj konkurenciji na “VN Peraci” u Beogradu, kada je Petar Vasiljević bio šesti.

- Nekoliko dana pred put okupili smo se na sjajnom strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ i trenirali – kaže Dejan Mihajlović koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije i OKS na podršci Streljačkom savezu za leteće mete Srbije. - Imamo pravo na optimizam, iako će konkurencija u Granadi biti „strašna“. Cilj je plasman juniorske selekcije u zlatnu sredinu, a ako se sklope kockice, Nemanja Smiljanić, kome je ovo peto učešće na Šampionatima sveta, može visoko da dogura. Zoran Jakšić je u odličnoj formi, mlad je i ambiciozan takimičar i siguran sam da neće propustiti priliku da se predstavi u najboljem svetlu.

Jakšić (22 godine) je debitant u seniorskoj konkurenciji na SP. Kao junior bio je 58. na SP u Beogradu 2011. U Larnaki na EŠ 2012. osvojio je peto mesto za juniore.

Smiljanić je u juniorskoj konkurenciji bio 17. na SP u Limi 2013, 21. na SP Mariboru 2009, 23. na SP u Beogradu 2011. i 71. pre četiri godine na SP u Minhenu. Sa EŠ u Sulu prošle godine ime pojedinačnu i ekipnu juniorsku bronzu i to su bile prve medalje za Srbiju u istoriji ove discipline!

Borko Vasiljević je ove godine u Šarlošpusti u Mađarskoj na EŠ osvojio 14. mesto. Debituje, kao i Petar Vasiljević, na juniorskom Šampionatu sveta.

Takmičenja u trapu počinje 8. septembra. Prvog dan seniori i juniori gađaće po 50 golubova (dve serije po 25), drugog dana 9. septembra takođe 50 golubova a trećeg dana 10. septembra poslednjih 25 golubova i šestorica najboljih plasiraće se u borbe za medalje.