XS
SM
MD
LG

Velika Morava - čin drugi

Već na startu priprema popularnih Spartanaca, mogla se naslutiti želja i založenost uprave da spreme klub za viši rang takmičenja. Alfa i omega kluba, Dejan Janićijević, bio je rešen da dovede kvalitetna pojačanja koja bi podigla nivo igre na viši nivo. Prva lasta bio je borbeni stoper Bojan Uglješa, a zatim su redno pristizali: Miloš Marković, Miloš Milošević, iskusni Dalibor Marković, rezervni golman Danko Simić, a u samom finišu prelaznog roka opremu su zadužili još Aleksandar Zafirovski i Stefan Milutinović. Klub su napustili Bojan Mihajlović, koji je prešao u bratski FK Temnić, dok se snažni centarfor Nikola Grujić otisnuo u FK Mladi Radnik iz Bačine. Pogledom imena na papiru, lako je bilo zaključiti da Selovarvarinci imaju respektabilnu ekipu. Kapiten tima u prošloj sezoni i cenjeni član uprave, Dejan Janićijević, saopštio je da prekida igračku karijeru, kako bi se posvetio obavezama u upravi.

Foto: Velika Morava - Selo Varvarin/facebook

U sklopu pripremnog perioda odigrane su tri utakmice. Prvo je FK Kostrež gostovao u Varvarinu, gde su fudbaleri Velike Morave predstavili pojačanja, a sef struke Jugoslav Pavić imao priliku da se uveri u kvalitet pridošlih igrača. Na isteku 90-tog minuta rezultat je bio 1:1. Rezultat nije bio u prvom planu, a uprkos mnogobrojnim taktičkim manervima, ekipa je pokazala odličnu napadačku igru i fluidnost u napadima. Strelac jedinog pogodka za domaći tim bio je bek Denis Memišević, koji ipak nije pojačao klub u ovom prelaznom roku zbog administrativnih problema sa njegovom registracijom.

Druga provera pred početak prvenstva bio je lokalni FK Varvarin, koji od ove sezone nastupa u Drugoj Rasinskoj okružnoj ligi. Utakmica je privukla veliku pažnju javnosti u Varvarinu, te je stadion Temnića bio popunjen do poslednjeg mesta. Selovarvarinci su pobedili 3:1 i tim rezultatom najavili pohod na viši rang. Strelci za ekipu iz Selo Varvarina bili su: Milan Usainović i Nikola Petrović x2.

Treca provera bila je sa ekipom Kostreža ponovo, ali u gostima. Obzirom da su fudbaleri bili u finisu teških priprema i da su u Ćićevac otputovali sa okrnjenim sastavom, pružena je nesto slabija igra i ekipa je poražena. Nakon analize priprema, uprava je ipak bila zadovoljna, simpatizeri su nestrpljivo čekali početak prvenstva, dok je Jugoslav Pavić u poslednjoj nedelji osvežavao ekipu i uigravao taktičke varijante.

Žreb je odlučio da već u prvom kolu u Varvarinu na programu bude derbi lige. FK Velika Morava ugostila je ekipu FK Pobeda iz Lučine. Stadion Temnića bio je krcat, a uslovi za igru odlični. Teren je bio u perfektnom stanju, što je obećavalo dobar fudbal. Strateg domaćih odlučio je da promeša karte i izvede sledećih jedanaest: Ružić, M. Marković, Jevtić, Uglješa, Đorđević (c), Usainović ,Zafirovski, Lepopojić, Milošević, Nikola Petrović, Antić. U novog kapitena kluba promovisan je stameni štoper Stefan Đorđević.

Igra je od prvog minuta bila oštra, a prve šanse stvorili su domaći. Jednu od tih šansi iskoristio je Antić i doveo svoj tim u vođstvo. Na odmor se otislo rezultatom 1:0. Na poluvremenu su u svlacionici ostali Usainović i Petrović, a zamenili su ih D. Marković i Milutinović. Sredinom drugog poluvremena hladan tuš za sve prisutne na stadionu - gosti izjednačuju. Jugoslav Pavić povlači poslednji potez na utakmici i menja Lepopojića , a uvodi Spasića. U 70. min. arbitar Bajkić pokazuje jednom od igrača gostiju put u svlačionicu nakon salvi uvreda pri protestu na jednu od sudijskih odluka. U nastavku ekipa Velike Morave pritiska još jače u želji da osvoji sva tri boda. Nošeni podrškom sa tribina uspevaju da slome otpor rivala i u 85. min. Milutinović donosi veliku radost nakon spretne reakcije na ivici šesnaesterca. Na kraju je četa Jugoslava Pavića osvojila važna tri boda.

Nakon utakmice imali smo za sagovornika agilnog gen. sek. Velike Morave, Dejana Janićijevića, koje bio vidno raspoložen nakon pobede svojih ratnih Spartanaca. - Utakmica je bila odlična sa mnogo borbe na sredini terena. Najviše me raduje velika zainteresovanost ljubitelja fudbala, koji su nas strasno bodrili tokom svih 90 minuta. Mislim da su ljudi prepoznali odraz rada u priprenom periodu i svojom podrškom danas dali doprinos momcima na terenu da krenu onim putem kojim su i zaslužili. A zatim u dahu nastavio, Mislim da je prelazni rok odrađen fenomenalno, a i sama atmosfera u klubu deluje veoma pozitivno. Igrači se međusobno bodre i zajedno dišu na terenu ,a i van njega. Veoma sam srećan zbog te činjenice. Osvrnuo se doskorašnji kapiten tima i na ciljeve u sezoni. - Prema prikazanom i urađenom zaključak je da će ova sezona biti fenomenalna. Uveren sam da ćemo biti šampioni Opštinske lige! Daću sve od sebe da Selo Varvarin bude tamo gde mu je i mesto - u okrugu B. Očekivanja su velika, ali Selovararinci ne pitaju koliko ima neprijatelja, već gde se oni nalaze!!! Opravdavajući svojim stavom nadimak koji sa ponosom nose - Spartanci.