XS
SM
MD
LG

Inđijska fudbalska jesen

Inđijska fudbalska jesen otpočela je berbom koja nagoveštava berićet. U pet kola prvoligaškog prvenstva osvojeno je jedanaest bodova– tri pobede i dva remija dovoljna za plasman u gornji deo tabele. Podsećanja radi, samo godinu dana ranije ovoliko je ukupno osvojeno za čitavu jesenju polusezonu, što je donelo poslednju poziciju i crne slutnje.

Bio je to znak za uzbunu koji je dobro protresao redove jedinog prvoligaša iz sremske ravnice. Zahvaljujući izuzetnim naporima ostvaren je podvig, spas u poslednjem trenutku. Ne želeći da im se ponovi prošla sezona, na vreme su ovoga leta preduzeli sve potrebne mere kako bi se sa ostalim učesnicima prvoligaškog karavana ravnopravno uključili u trku za bodove.

Umešno su odrađene aktivnosti u minulom prelaznom roku. Brižljivo i stručno su odabrana odgovarajuća pojačanja. Nisu očajavali zbog odlazaka pojedinaca koji su odabrali nove sredine želeći da se okušaju u inostranstvu i na superligaškoj sceni. Umesto Kovačevića, Pejića, Jovića, Košutića, angažovana su adekvatna pojačanja. Smiljanić, Jovišić, Ilić, Čordašić, Jovanović, Zakarija, Jao – prispeli su tokom leta i na pravi način odmenili afirmisane prvotimce. Pružena je prilika dojučerašnjim omladincima koju su Krivokuća, Bosančić, Stanivuković, Stanković i ostali svojski prigrlili.

Uklopljena je homogena celina, ekipa koja jednostavno nema slabog mesta. Imponuje čvrstina, odlučnost, sigurnost u igri. Mladi stručnjak Miloš Veselinović iskazao se na pravi način. Bez kompleksa je proletos prihvatio izazov i od gubitnika kome su svi proricali trećeligašku sudbinu načinio tim za poštovanje. U oceni dosadašnjeg učinka nije želeo da deli komplimente, da se posebno hvali. Realno je ocenio dosadašnji učinak, ali i mogućnosti i perspektive.

„Tokom letnje pauze imali smo dosta veliku frekvenciju u našim redovima. Nismo pravili smetnje igračima koji su želeli afirmaciju na višem takmičarskom nivou, u Superligi ili pak u inostranstvu. Zauzvrat, nastojali smo da angažujemo adekvatna pojačanja. Cilj nam je bio da obezbedimo odgovarajuće alternative na svim pozicijama. Uveren sam da smo u tome uspeli. Zaoštrili smo konkurenciju za svako mesto znajući da duga i naporna prvenstvena trka donosi mnogo neizvesnosti. Proces uigravanja, uklapanja u celinu potrajao je nešto duže s obzirom na to da smo odgovarajuća pojačanja angažovali bukvalno do poslednjeg dana prelaznog roka. Iz utakmice u utakmicu igrali smo sve sigurnije. Dostigli smo odgovarajući nivo igara koje su pratili i solidni rezultati tako da, generalno gledano, možemo biti zadovoljni onim što je do sada postignuto.“

Ulazite u novu fazu, takmičarski ciklus koji nosi nova iskušenja?

„I pored evidentnog uspeha nastojimo da dodamo i novi kvalitet. Ima elemenata koje još nismo u dovoljnoj meri uvežbali, uklopili u koncepciju kako bi igra bila još tečnija i efikasnija. Radimo na otklanjanju uočenih nedostataka kojih nema mnogo, ali su evidentni. Uz sve, nastojimo da šansu pružimo i nekolicini mladih, perspektivnih igrača pred kojima je lepa fudbalska budućnost. Potrudićemo se da ovaj projekat realizujemo bez uticaja na planirani rezultatski bilans. Ukoliko uspemo da uklopimo ova dva elementa, moći ćemo da kažemo da smo ostvarili cilj koji smo sebi postavili. Pred nama je vrlo ozbiljan takmičarski ciklus. U narednih desetak dana očekuju nas utakmice na dva fronta. Nakon gostovanja u Petrovcu na Mlavi sledi šesnaestina finala Kupa i utakmica protiv Javora. Odmah potom očekuje nas neugodan protivnik, stari rival Proleter. Ukoliko iz ove mini-serije izvučemo maksimum, možemo dosadašnji rad ceniti kao uspešan“, naglasio je Miloš Veselinović.

Inđijci su pod vođstvom Miloša Veselinovića zabeležili evidentan rezultatski uspeh. Mladi stručnjak došao je na čelo prvoligaša u zimskoj pauzi protekle sezone. Od Veselinovićevog dolaska evidentiran je stopostotni učinak na domaćem terenu. Svih sedam utakmica prolećnog dela prošlog prvenstva odigranih na terenu kraj inđijske železničke stanice rešeno je pobedom. U istom maniru nastavljeno je i u novoj sezoni pa su sva tri domaćinstva rešili u svoju korist – izuzetno uspešan „domaćinski“ niz kakvim se retko ko može pohvaliti.

Poslednji poraz inđijski prvoligaš pretrpeo je u 24. kolu proteklog prvenstva, na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Nakon toga, jedanaest susreta je proteklo a da nisu osetili gorčinu poraza. Doda li se ovome i uspeh u predtakmičenju Kupa, može se istaći da je u pitanju lep bilans, vredan pomena.

Darko Lemajić, prvi strelac Inđije, počeo je da vežba punim intenzitetom. Povredio se na treningu pred utakmicu drugog kola sa Moravac Orionom, novajlijom u Ligi. Neugodna povreda ligamenata primorala ga je na dugotrajno lečenje uz smanjen intenzitet treninga. Nedavno je uspešno okončao terapiju i priključio se klupskim drugovima. Ne oseća više nikakve tegobe pa će stručni štab u punoj meri moći da računa sa uslugama visokog napadača, veoma bitnog za efikasnu igru prvoligaša iz Inđije.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31