XS
SM
MD
LG
27.07.2009 A.Daišević

Veliki radovi na Gradskom stadionu u Kraljevu

Sloga je posle sedam godina ponovo u društvu drugoligaša, sada prvoligaša Srbije. Taj rezultat neminovno je uticao da se mnogo toga promeni u organizaciji popularnih "belih", a strogi propisi naše fudbalske organizacije, koje nalaže i UEFA, zahtevali su obimne radove i na dotrajalom i oronulom fudbalskom zdanju kod Železničke stanice. Iako stadion već decenijama nosi prefiks "Gradski", on to nije, jer je zemljište na kome se nalazi u vlasništu Fabike Vagona koja je već nekoliko godina u vlasništu Ukrajinaca. Ko zna koliko će još vreme proći dok se ne reše te vlasničke zavrzlame, jer ovo neće biti prva lokalna vlast u Kraljevu koja je pala na tom ispitu, ali finansijeri Sloge nisu mogli da čekaju. Da bi "beli" igrali u Kraljevu prvenstvene utakmice stadion mora da se generalno sredi. Radovi su uveliko u toku,a u klubu uveravaju da će biti završeni do 2.kola, kada će Sloga debitovati pred svojim navijačima u novom prvenstvu i to protiv zrenjaninskog Banata.
- Kao što vidite radi se u nehumanim uslovima, ogromne su vrućine, ali ne posustajemo. Oni najteži, grubi radovi su završeni, mnogo je zemlje izneto sa stadiona, iskrčeno korova,a morali smo da uklonimo i legendarne topole, jer su predstavljale opasnost po gledaoce. Stajanje će dobiti novi izgled, biće prošireno za tri nova reda, sa odvojenim boksom za gostujuće navijače (500 mesta), sa novim toealetima,a biće presvučeno novim slojem betona i postavićemo sedišta koja su već naručena. Popularno sedenje, koje je inače u najtežem stanju, takođe dovodimo u red. Postavilo smo na sektoru "levo" 16 novih stubova kako bi ojačali tribinu,a isto sledi i na sektoru "desno",a odmah potom i na ove dve tribine biće postavljena sedišta. Nove stolice dobiće i centralna loža urađena prošle godine – raportira direktor stadiona Zoran Bojović.
Paraleno se radi i na samom terenu?
- Sam teren dobija ivičnjak koji je volšebno nestao devedestih godina, menja se busen na određenim delovima terena,a proširuje se i prostor iz gola ka Hladnjači. Siguran sma da će Sloga imati uslove kakvi dolikuju klubu njenog imena i rejtinga, da nećemo više da se stidimo kada nam rivali dođu u goste.
Što se tiče službenih prostorija tu neće biti velikih zahvata?
- Nema ni potrebe, jer smo prošle godine tu sve uradili i komisija FSS za taj deo nije imala primedbi. Ipak, sve će biti umiveno do prve utakmice. Mogu da poručim navijačima da će videti stadion u novom ruhu i da će ceo biti ofarban u kraljevsku belu boju. To će dati poseban dekor svakoj utakmici, ali i svakom dolasku na ovo sportsko zdanje koje će, i to da kažem, imati 4 500 sedišta – zaključuje ovog leta vrlo angažovan Zoran Bojović direktor stadiona kod Železničke stanice.