XS
SM
MD
LG

Opomena kneževima sa Kolubare podno Oplenca

I posle 7 kola Valjevci su neporaženi, a  gubitak dva boda, pred krcatim tribinama u Topoli valjda i zbog napadnog žutila na novoj opremi, dao je  krila konkurentima, Loznici i Rudaru.

Da izostanak samo dvojice standaradnih može da poremeti igru i dalje neporaženog sastava Budućnosti Krušik 2014 pokazao je meč u Topoli. Bez povređenog Aleksandara Ilića i pleja Nikole Čočovića dostojnog da sam dođe u Topolu, ali zbog neopravdanog isključenja u 6.kolu  u Valjevu, primoran da meč samo pogleda  sa tribina, izabranici Slaviše Božičića su u većem delu meča nisu ličili na sebe. Nije to bilo lice lidera iz prvih šest kola. Izostala je je prepoznatljiva brza, tačna i za rivale uvek iznenadjujuća neuhvatljiva pas igra. Sedamdeset minuta maltretiranja sa Baljkom u špicu, na ivici crvenog kartona Kosićem na poziciji desnog spoljnog,  bledog Đurićа, i rastrzanog  Jevtića  na sredini, kao i naslednikom im Živanovićem, odrazilo se najviše u napadu. Odsečeni Rajevac i S.Ilić su uz pomoć Raševića sami morali da traže put do gola. Otuda i samo jedna šansa, stativa Raševića u 10.minutu, bezbroj potrošenih lopti u pokušaju da se preskakanjem igre i iz prekida stigne do gola samo borbenog i izrazito sklonog simuliranju i glumatanju rivala, veštog da ukrade čak trećinu vremena u drugom poluvremenu.

Ako je do sada nepogrešiv sa  izmenama ni trener  Božičić u Topoli nije imao svoj dan.

Jedini moćan da preciznost u pasu i šutu pretvori u nešto više Đorđe Ćirković i još čeka šansu na klupi. U danu kada ne ide, sreća je pogledala Valjevce u 90.minutu. Vetar i Maksimovićeva neodlučnost doneli su Matanoviću šansu  utamice, srećom niskorišćenu.

Ipak u bledunjavoj oj partiji Valjevaca pored već pomenutog trija: Rajevac, Rašević, S. Ilić, valja izdvojiti još trojicu momaka. Studenta građevine Ivana Tomića, da li na izlasku iz tima „profesionalaca“ zbog obaveza na fakultetu u N.Sadu, preciznog i besprekoronog u izvršavanju svih postavljenih zadataka. Na golu je sve zapaženiji  Raša Ranković, kao i prvi  ispred Ivan Gentić, ali  po običaju „kratkog fitilja“ da nasedne na provokaciju i bez ikakavog razloga zaradi  javnu opomenu.

Utakmica u Topoli je potvrdila istinu znanu od prvog kola, da je put do cilja težak i posut trnjem.

Prvoj postavi Valjevaca ne manjka kvalitet, želje, odgovornost i pobednički moral. Otuda i ovih za sve pa tvorce uspeha na terenu iznenadjujuće ogromnih 17 bodova. Da je 16.avgusta ponuda glasila na 15 prihvaćena bi bez razmišljanja. Za malo odlazak trenera Božičića, ni na nebu ni na zemlji „do juče“ doprineo je takođe  neočekivanom ishodu protiv na papiru totalnog autsajdera u Topoli, ali u suštini tima koji zna da se brani, sreća po Valjevce kasno shvati  da nije loše ni napasti rivala.

Ako se doda stav trenera da "nema minulog rada" za (ne)sporne igrače, sa posledicom  letošnje bez trunke griže savesti otkazivanje saradnje sa Tadićem, Popovićem,  Petrovićem, Petraševićem, Stevanovićem, i konačno Simićem, i ovako ugojenim i nervoznim, štoperom za mnogo veće domete od ranga gde je danas, pa  neangažovanje  još po nekog igrača sličnog formata, jasno je da treba stisnuti zube pa izdržati udare rivala posle  Topole, u Kostolcu, na  Lagatoru ali I i pod  Bukuljom, a u toku zimske pauze ispravljati letos propušteno, te   popunjavati redove.

Biće teško jer smehostresna uprava samoj sebi najvažnija, posle Topole na vanrednom “uz put” kafanskom zasedanju, ne odustaje od zacrtane strategije rasterivanja navijača, izuzeteno bitnog faktora uspeha. Fudbal se svuda u svetu igra zbog publike samo  u Valjevu to nepisano pravilo nije na snazi.

U Topolu su iz Valjeva došli masovno navijači u uprava. Navijači su  se isprsili na blagajni, valjda  i  funkcioneri, osim ako nisu iskoristili tu vrstu“ imuniteta“pa nisu gospodski stali  u red sa  naslednicima junaka vožda Karađorđa  da izdvoje „stotku“ za ulaz na dupke pune tribine. Iako im je ekipa na poslednjem mestu i bez ijednog momka iz Topole, navijači „Karađorđa“radovali su se bodu kao pobedi od 5:0, jer su ga osvojili protiv mnogostruko jačeg, ali ovoga puta nedorečenog rivala

Predsednik Skupštine valjevskog kluba Bora Radojičić, inače važi za vrsnog menadžera i organizatora, veštog da od dinara napravi 10, se uverio na novom primeru koliko je bitno poštovanje tvorace uspeha na terenu. Da još nije shvatio da besmismisleno insistiranje na tv prenosima utakmica sa stadiona Krušik, uz direktan sukob interesa predsednika Upravnog odbora kome je po naredbi "odozgo"kako je i sam nerado istakao pružio "poslednju šansu", potvrda su reči na poluvremenu u Topoli za vreme zajedničkog olakšavanja od „fudbalske muke“ na terenu.

„U Valjevu će moći fudbal da se gleda kao i do sada bez pare i dinara, jer nema smisla sad menjati pa osiromašenom narodu nametati i ulaznici za fudbasku utakmicu. Na proleće počinjemo sa prodajom ulaznica “

Subota nije daleko i meč sa Zviždom na Krušiku, a do tada se možda i mnogo toga promeni, počev od ukidanjua tv prenosa, I konačne odluke da svako iz svog  džepa famoznom „stotkom“ časti pobednike, jer svaki dinar dobro dođe u predstojećeim sve zahtevnijim danima.

Valjalo bi konačno da nešto radi i komesar za bezbednost, osim što se vozika sa ekipom i uhvati posle pobede ručkić, tim pre jer su se  pojavili džeparoši  u svlačionici.

Do prvog pravog jesenjeg derbija: Loznica-Rudar, naredne subote jedino što se neće menjati je tabela. Loznica je novi lider posle „petice“ u N.Pazaru, a na ruku joj ide ove jeseni i raspored Valjevaca, prinudjenih  voljom žreba da gostuju 11.oktobra sada samo sa bodom minusa Rudaru, a sedam dana kasnije i u Loznici.  

Valjevo ma ko vodio FK Budućnost Krušik 2014 ima visoko postavljenje ciljeve, a najvažniji od svih je je da naredno leto dočeka u društvu srpskih prvoligaša, svidelo se to nekome ili ne!

KARAĐORĐE -BUDUĆNOST KRUŠIK 2014 0:0

Sudija: Marko Majstorović (Smederevska Palanka) 8. Žuti katrtoni: Marinković, Brkić, Milošević(Karađorđe), Gentić, Tomić, Živanović(Budućnost-Krušik 2014)

Karađorđe: Marjanović 7, Doderović 6, Arsić 6,, Jovančević 6, Radovanović 6, Srećković 6, Marinković 6,5, Dulanović 6 (Milošević 6), Brkić 6 (Vasiljević), Matanović 6, Milovanović 5,5 (Lazarević).

Budućnost Krušik 2014: Ranković 7, Kosić 5,5 (Maksimović 5,5), Gentić 6, Tomić 7, Živanović 6 , Jevtić 5,5, S.Ilić 7, Đurić 5,5 (Marković), Rašević 7, Baljak 5,5 (Nešić ), Rajevac 7.

Igrač utakmice:Miloš Rašević(Budućnost)

Beskompromisni fudbalski intelektualci  Ranković i štoper Tomić bez greške u Topoli

Smrknuta lica na klupi Valjevaca sve govore 

Tuđa boja žuta, stiže bolest ljuta

Nešić i Živanović "hlade" Jovančevića i "veselo"društvo iz Topole

Jalova ofanziva valjevskog tima bez gola protiv "Karađorđa"

                                                                                 PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03


Loznica 1 : 0 Polet
Sloga (P) 2 : 0 GFK Jasenica 1911
Šumadija 1903 5 : 2 Karađorđe
Bane 0 : 3 Zvižd
Jošanica 1 : 2 Rudar
Železničar 1 : 0 Budućnost Krušik 2014
Šumadija 4 : 1 Pobeda
Smederevo 1924 1 : 1 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica 30 19 9 2 66
2 Železničar 30 19 5 6 62
3 Budućnost Krušik 2014 30 16 8 6 56
4 Jedinstvo 30 11 13 6 46
5 Sloga (P) 30 11 12 7 45
6 Šumadija 1903 30 13 5 12 44
7 Smederevo 1924 30 12 8 10 44
8 Polet 30 11 10 9 43
9 Šumadija 30 9 12 9 39
10 Zvižd 30 11 6 13 39
11 Karađorđe 30 9 11 10 38
12 Rudar 30 10 7 13 37
13 Pobeda 30 7 7 16 28
14 GFK Jasenica 1911 30 6 7 17 25
15 Bane 30 6 5 19 23
16 Jošanica 30 4 7 19 19