XS
SM
MD
LG

Konstantin predstavio tim za novu sezonu

Košarkaški klub Konstantin iz Niša 11. oktobra počinje takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije u skoro neizmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i najavljuje borbu za vrh tabele. Za devet dana počinje nova sezona za niške košarkaše koji je dočekuju u skoro nepromenjenom sastavu.

Dobro je da klub ove godine izlazi konsolidovaniji nego prethodnih, dosta smo smanjili dugovanja. Konstantin ima "kostur" tima iz prošle sezone, a nije se menjao ni stručni štab. Imamo dobar tim, verujemo u njega. Mnogi nas ocenjuju kao favorite, mi nemamo opterećenje, igraćamo svaku utakmicu kao da je najbitnija - istakao je Uroš Parlić, predsednik Konstantina.

kk-konstantin.jpg
Košarkaši Konstantina i stručni štab

Kapiten ekipe ove sezone biće Mladen Vitković. Igračima želim zdravlje i dobru sezonu. Nadamo se najboljem, a to je Superliga. Čast mi je da budem kapiten i vođa ovim igračima - kazao je Vitković.

Ove sezone za Konstantin će igrati Vladimir Veličković (4), Petar Despotović (5), Vladimir Đorđević (6), Lazar Mladenović (7), Nemanja Barać (8), Mladen Vitković (9), Strahinja Stojačić (10), Goran Ostojić (11), Danilo Tasić (12), Stefan Savić (13), Bogdan Obrenović (14), Vukan Stojanović (15).

Drago mi je što vidim stara lica, doveli smo nekoliko igrača koji po karakteru i kvalitetu treba da budu ovde. Želim igračima dobro fizičko i psihičko zdravlje i da budu na nivou od prošle sezone. Nadam se uspehu i da igramo dobro kao tim - rekao je Marko Cvetković, trener Konstantina.

Zbog odustajanja kragujevačkog Radničkog i Crnokose iz Kosjerića, liga je skraćena. Konstantin počinje sezonu gostovanjem čačanskom Borvu 11. oktobra.