XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Beograd domaćin Svetskog kupa 2010.

Srećko Pejović predsednik i Nikola Marić član Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije, učestvovali su na seminaru Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) u Minhenu za organizatore takmičenja iz kalendara ISSF za 2010. i 2011. i za direktore takmičenja na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.
- Beograd će u 2010. biti domaćin Svetskog kupa u klasičnom streljaštvu  i predstavili smo program, uslove za takmičenja i ostale detalje organizacije – istakao je Pejović.

ISSF je promenio termin i Svetski kup će se u Beogradu na strelištu „Bgd sportskog centra Kovilovo“ odžati od 26. juna do 3. jula, umesto od 22. do 30. juna. Takođe, obavestili smo ISSF o finansijskim problemima sa kojima su, manje više, suočeni svi organizatori, a razgovarali smo i sa predstavnicima švajcarske firme SIUS proizvođača elektronskih meta  koje moramo da iznajmimo za ovo takmičenje, na kome očekujemo blizu hiljadu gostiju.
Seminar je vodio potpredsednik ISSF legendarni američki strelaca Geri Anderson. Organizatori su upoznati i sa novitetima i promenama u propisima ISSF u pogledu tehničkog sprovođenja takmičenja, kao i sa izmenama u Tehničkom i Sudijskom pravilniku ISSF. Prisustvovali su predstavnici organizatora za čak 17 takmičenja iz kalendara ISSF. Učesnike je pozdravio generalni sekretar ISSF Horst Šrajber, kao i Juha Hirvi poznati finski strelac, predsednik Sportske komisije ISSF.
Beograd će i u 2011. biti organizator još dva velika tammičenja, Svetskog šampionata u gađanju glinenih golubova i Prvenstva Evrope u svim disciplinama klasičnog streljaštva i u gađanju glinenih golubova, koja će biti kvalifikaciona za Olimpijske igre u Londonu 2012.
Prvi Svetski  kup u narednoj godini, održaće se u Sidneju od 20. do 28. maja. Sidnej je organizaciju preuzeo od Nju Delhija koji je otkazao domaćinstvo. Drugi Svetski kup u 2010. održaće se u Pekingu od 15. do 25. aprila, treći u Fort Beningu (SAD) od 22. do 31. maja i poslednji, četvrti, u Beogradu od 26. juna do 3. jula.