XS
SM
MD
LG

Održana Skupština Inđije

Sinoć je u velikoj Sali Kulturnog centra u Inđiji održana Skupština inđijskog prvvoligaša. Na dnevnom redu Skupštine bile su značajne teme. Izveštaj o radu za proteklu godinu, Izveštaj o finansijskom poslovanju i Program rada škole fudbala bile su centralne teme sednice najvišeg klupskog organa. Od 51 delegata, koliko broji Skupština, sednici je prisustvovalo njih 49 što je samo po sebi dokaz da Inđinčane itekako interesuju zbivanja u omiljenom Klubu.

 

 
U Izveštaju o radu, koji je jednoglasno usvojen, naglašeno  je da ostvareni takmičarski rezultati, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, predstavljaju istorijski uspeh, jedan od najzapaženijih u bogatoj riznici zbivanja kluba sa tradicijom dugom preko 100 godina.
 
Izboren je opstanak u prvoligaškom društvu kada je malo ko verovao u uspeh. Ostvareni rezultati u jesenjem delu tekućeg prvenstva takođe se mogu oceniti kao vrlo uspešni.
 
Nije prpušteno da se pomenu i rezultati selekcija mlađih fudbalera. U svim kategorijama (pioniri, kadeti, omladinci) u takmičenju na nivou FS Vojvodine inđijski poletarci su među najzapaženijim učesnicima. U Izveštaju o finansijskom poslovanju naglašeno je da se uz domaćinsko poslovanje iskazao pozitivan bilans.
 
Višak prihoda nad rashodima ostvaren je uz značajno unutrašnje pregrupisavanje i racionalno poslovanje pa je godina na izmaku završena bez finansijskih gubitaka.
 
Veliko ohrabrenje za sve članove Kluba bila je informacija koju je u svom obraćanju delegatima i gostima Skupštine predočio Petar Filipović, predsednik inđijske Opštine.
 
Kako je predsednik naglasio finansijska sredstva Budžeta Opštine, namenjena finansiranju sporta, biće zadržana na ovogodišnjem nivou i u narednoj godini što će omogućiti nesmetano funkcionisanje svih klupskih aktivnosti.
 
Goran Ješić, član najužeg klupskog rukovodstva, sportski entuzijasta koji je bez sumnje najzaslužniji za sve dosadašnje uspehe Kluba u poslednjih petnaest godina, naglasio je potrebu većeg angažovanja na pregrupisavanju snaga i klupskom prestruktuiranju.
 
„Naredna godina biće još teža od prethodne. Po svemu već na kraju prvog tromesečja bićemo u situaciji da se pitamo kako dalje? Zbog svega uputićemo zahteve prema Fudbalskom savezu Srbije u kojima ćemo insistirati da se maksimalno založi kod nadležnih državnih organa da se intenziviraju aktivnosti na donošenju propisa o privatizaciji u sportu. Sadašnji model finansiranja neće moći još dugo da funkcioniše pa se u tom smislu treba opredeliti ka preduzimanju odgovarajućih mera i aktivnosti. Već u narednom periodu moramo se ozbiljnije pozabaviti i uvođenjem klupske članarine kao jednog od vidova finansiranja„ naglasio je Goran Ješić. Usvojen je i Program rada klupske škole fudbala. Predlog Programa obrazložio je Miloš Veselinović, šef stručnog štaba, ujedno i budući koordinator na sporovođenju ovog dokumenta.
 
Kako je naglašeno Klub, da bi uspešno funkcionisao na sadašnjem nivou, mora da ustroji novu organizaciju i način rada sa ciljem pospešivanja uspešnosti rezultata kako bi mogao da prtati stremljenja u modernom fudbalu koji se razvija ogromnom brzinom.
 
U tom smislu inisistiraće se na stalnoj edukaciji stručnih trenerskih kadrova, stvaranju potrebnih infrastrukturnih,  materijalnih kao i drugih uslova. Ovom zadatku mora se pristupiti odmah nakon usvajanja Programa istakao je u uvodnom obrazloženju Miloš Veselinović.
 
Slavko Puvača, predsedavajući Skupštine i predsednik Kluba, predložio je, a Skupština prihvatila predlog, da se naredna sednica Skupštine održi po završetku prolećnog dela takmičenja.Na ovoj sednici sumiraće se ostvareni takmičarski rezultati i utvrditi pravci daljeg delovanja Kluba.
 
Sednici Skupštine, pored delegata, prisustvovali su i brojni gosti, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i Vojvodine, Opštinskog fudbalskog saveza, sponzori i donatori, prijatelji Kluba i dugogodišnji verni navijači.
 
Po završetku Skupštine priređen je prigodan koktel u klupskom restoranu na Gradskom stadionu gde su delegati i zvanice u vedroj i opuštenoj atmosferi  nastavili druženje razmenjujući mišljenja i iskustva o zbivanjima u svetu fudbala  i uz evociranje uspomena na protekla zbivanja.

30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31