XS
SM
MD
LG

FK Sloga - Kad je teško tu je Veljko

Trener Veljko Dovedan će svakako ući u istoriju Fudbalskog kluba Sloga. To je kouč koji je u dva navrata uspeo da uzburka navijačke strasti na Gradskom stadionu. Prvi put kada je u prošloj sezoni preuzeo Slogu i sa njom, sa neafirmisanim igračima napravio pravi fudbalski bum.

- Tada sam došao pre svega jer sam verovao u tadašnji sastav. Jesu to bili igrači sa malim iskustvom ali radilo je o dečacima koji su ponikli u Slogi. I nisam se pokajao nijednog trenutka a oni su me zaista obradovali i ponašanjem i prilazom igri. Tako su stasali u igrače na koje su ubrzo bili zainteresovani veliki klubovi - kaže Dovedan prisećajući se dana kada je po previ put došao u redove kraljevačkog prvoligaša.

Veljko Dovedan foto: Stole

Nekoliko kola pre kraja te sezone u kojoj je Sloga u jesenjem delu prvenstva ostvarila visok plasman, ipak, je otišao iz redova kraljevačkih belih.

- Bio je to dogovor sa ljudima iz uprave kluba pre svih sa predsednikom Zvonkom Terzićem. Uvideli smo da je došlo do zasićenja u timu, ekipa više nije bila kompaktna kao u prvom delu i trebalo je da dođe do nekog pomaka. Važno je na kraju da smo ostali u društvu klubova u Prvoj ligi - napominje Dovedan.

A onda je usledio povratak. Loš start u ovoj sezoni upalio je alarm i opet se došlo na ideju da se dirigentska palica poveri ovom fudbalskom stručnjaku. Prihvatio se teškog zadatka.

- Trebalo je vremena da se nešto izmeni i ekipa ukomponuje. Bilo je i odlazaka i dolazaka pa je ekipa iz kola u kolo počela da dobija na fizionomiji. I onda kada smo uspeli da stvorimo igru došlo je do pauze koja nam je teško pala jer smatram da smo počeli da ličimo na sebe, na onu ekipu kada smo postigli godinu dana ranije veliki uspeh i visok plasman - kaže Dovedan.

I pored pauze koja je došla u "pogrešno" vreme trener očito ima prave planove za nastavak prenstvene sezone.

- Još uvek neznam u kakvom ćemo sastavu krenuti u nastavak trke za bodove. Ukoliko ostanu ovi igrači možemo puno toga da učinimo. Iskoristićemo i nešto povoljniji raspored na proleće i pokušati sve da i dalje ljubitelji fudbala gledaju prvoligaški fudbal. Mislim da opstanak nije nemoguća misija - tvrdi Veljko Dovedan, trener Sloge, čovek pun pozitivne energije i optimizma.

Početak priprema planira se za sredinu januara.

POJAČANjA

Pored želje da ekipa iz jesenjeg dela ostane na okupu trener po ko zna koji put insistira na pojačanjima:

- Zadovoljan sam igrom i zajaganjem ovih momaka ali pojačanja su, ipak, potrebna. To je dobro i zbog konkurencije ali i rezultata koji bi garantovali opstanak u Prvoj ligi.