XS
SM
MD
LG

Skica za portret: Nebojša Savić, predsednik OFK Brestača

 

Iz pepela do Druge sremske

   Ne tako davno, po završetku jesenjeg dela prvenstva Opštinske lige Pećinci, sezona 2012/2013. OFK Brestač je bio „pred ponorom“. Međutim, grupa zaljubljenika u fudbal, predvođena predsednikom Nebojšom Savićem, uspela je da reorganizuje klub.

   - Kada smo preuzeli klub na polusezoni praktično je bio pred gašenjem - kaže Savić - Skupili smo naše igrače koji su igrali na strani i uz par pojačanja želeli smo samo da OFK Brestač funkcioniše. Međutim, krenulo je više nego dobro i sa četvrtog mesta došli smo do prvog mesta i plasmana u viši rang, odn. Drugu sremsku ligu.

   Iako novajlija u višem rangu, OFK Brestač je nastavio sa dobrim igrama.

   - Mnogi su nam predviđali grčevitu borbu za opstanak - priznaje predsednik Savić - Umesto da budemo „topovska hrana“, bili smo više nego ravnopravan rival većini ekipa. Prezimeli smo na trećem mestu. Sada su se pojavile ambicije da ostvarimo istorijski uspeh: plasman u jedinstvenu Sremsku ligu. Pokušaćemo da bar sačuvamo treće mesto, što bi nam na kraju sezone omogućilo da se kroz utakmice baraža izborimo za Sremsku ligu. Naravno, za sve to bi nam trebalo par pojačanja.

   Finasiranje?

   - Jedan smo od retkih klubova koji nema sponzora - ističe Savić - Imamo klubski restorančić, i uz dobrovoljne priloge, pokrivamo troškove. Skroman smo klub i „pokrivamo se koliki nam je guber“.

   OFK Brestač ima vrelo dobru Školu fudbala.

- Sa tridesetak mladih igrača, uzrasta od 10 do 15 godina, s kojima radi Nikola Savić - nastavlja Savić - Ono s čime se posebno ponosimo jer podatak da u Školi fudbala imamo i 7-8 devojčica, koje se ravnopravno bore za mesto u timu. Podrška navijača, kako u Brestaču, tako i na strani je izvanredna. U svakom slučaju, fudbal kod nas ima budućnost.

   Dobar rad OFK Brestača prepoznao je, između ostalih, Sportski savez „Razvoj sportiova“, koji je Nebojšu Savića nagradio kao najuspešnijeg sportskog radnika u 2014. godini. Nagrada je došla i od Područnog fudbalskog saveza.

 

 

 

Nebojša Savić