XS
SM
MD
LG

PFL Sombor : Proleće u znaku potere za Slogom iz Čonoplje

Ovog vikenda startuje takmičenje u prolećnom delu prvenstva Područne Lige Sombor i sve je u znaku potere za prvakom iz jesenjeg dela, ekipom čonoljanske Sloge, koja svojim najbližim pratiocima(njih troje) beži 9 bodova,a petom BSK, čitavih deset. Teško je poverovati da se ova razlika može stići,ali je u fudbalu sve moguće, pa i ova razlika u nerednih petnaest kola može da se promeni, i da klubovi izmene mesta na tabeli.

U prvom kolu prolećnog dela prvenstva, lider sa tabele čeka poslednju ekipu na tabeli posle jesenjeg dela, Graničara iz Riđice, koga su čonopljanci pobedili na igralištu u Riđici 1:2. Polet iz Karavukova ide na noge Mladosti u Kruščić, a Terekveš čeka starog poznanika , Rusina iz Ruskog Krstura, koji ima želju da svom rivalu vrati milo za drago, i uzme tri boda iz Svilojeva(?)Bukovčani idu u Stanišić sa željom da se vrate ne poraženi, mada prednost domaćeg terena Stanišiću daje nadu da će gostima uzvratiti pravim revanšom, i pobedom. Derbi je u Bačkom Monoštoru, gde obnovljena ekipa domaćina sa novim trenerom , Nikolom Ninom Elezom, priželjkuje pobedu nad ekipom Kule. Od tri nerešena rezultata iz jesenjeg dela,dve ekipe igraju derbi začelja  u Kljajićevu, gde Kordun dočekuje Omladinac iz Deronja, staparci dočekuju gakovčane,a Lipar ugošćuje bačkobrestovački BSK. 

Svi klubovi su prošli ciklus priprema, i bilo je i prijateljskih, kontrolnih utakmica, a ukoliko se vreme prolepša i tereni budu suvi, svih osam utakmica privući će znatan broj gledalaca koji su se zaželeli fudbala za bodove i prestižne trke na tabeli.

 

Fudbaleri Korduna iz Kljajićeva spremno dočekuju start u prolećnom delu Područne lige