XS
SM
MD
LG

Sombor: Gimnastičarke plenile hrabrošću i elegancijom

U nedelju, 15. marta tekuće godine, u Sokolskom Domu u Somboru održan je prvi međunarodni memorijalni turnir u gimnastici “ Stevan Mađar”, u znak sećanja na somborskog dugogodišnjeg gimnastičara, a potom I trenera somborskih gimnastičara Stevana Mađara, koji je preminuo 2013 godine.

Na ovom prvom memorijalu,kojeg su organizovale članice GK “Soko” iz Sombora, u “B” programu takmičenja za pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorke, učestvovalo je šest ekipa, od čega su dve bile iz inostranstva, tačnije Gimnastična Zvezda iz Murske Sobote (Slovenija) i Gimnastički klub “Inova” iz Osijeka (Hrvatska). Pored gošći iz inostranstva, takmičile su se i gimnastičarke iz Sokolskog društva iz Sremske Mitrovice , “RU-Ritma” iz Rume, i članice domaćeg GK “Soko” iz Sombora.

Prava je šteta što je mali broj gledalaca ispratio ovaj prvi memorijal, a svi prisutni su imali šta videti , jer su se takmičarke potrudile da pokažu sve što su naučile na parteru ,preskoku,gredi I dvovisinskom razboju.

Organizator takmičenja se trudio da bude što bolji domaćin, i da ovaj prvi memorijal ostane u dugom pamćenju svih učesnika i gledalaca, a najuspešniji na takmičenju su nagrađeni medaljama I diplomama koje će ih večno podsećati na ovaj događaj.


               STEVAN MAĐAR