XS
SM
MD
LG
25.12.2009 G.Bosković

Drugi ženski Mini-Maxi Kup "Kovilovo 2009"

Dečija fudbalska asocijacija Srbije u nedelju 27. decembra 2009. godine, u Kovilovu  organizuje Drugi ženski Mini-Maxi Kup  "Kovilovo 2009" za dve generacije, 1993-1994 (kadetkinje) i 1995 -1996 (pionirke), a turnir se održava prema pravilima Futsala.

Veliki prelazni pehar daruje SC "BG Kovilovo", a pehar će uručiti gospodin Milan Šotra. Odmah po svečanoj dodeli nagrada i fotografisanja, pehar ostaje izložen u vitrini centra, takođe daruju i pehar za prvo mesto koji ostaje u trajnom vlasništvu osvajaću kupu.          
Sportski centar "BG Kovilovo" sa najboljim fudbalskim terenima na Balkanu u saradnji sa Dečijom fudbalskom asocijacijom Srbije i Mini-maksi ligom, otvara svoja vrata najmlađim srpskim fudbalerkama u želji da postane specijalizovani trenažno-instruktivni centar i baza ženskog fudbala,a u planu je i osnivanje kluba ŽFK "SC BG Kovilovo". 
   
Organizatori ovim pružaju lepu priliku svim fudbalskim radnicima u Srbiji da svojim devojčicama omoguće veliku radost i zadovoljstvo igre, a  osim korisnog takmičenja biće u prilici da upoznaju objekat i terene na kojima se priprema i trenira nacionalni tim Srbije. Ljubazni domaćini učiniće sve da im boravak ostane u nezaboravnom sećanju, kao i njihovim trenerima, roditeljima i gostima.
       
U kategoriji kadetkinja učestvuje šest ekipa:   ŽFK  Mašinac - Niš, ŽFK Kalemegdan - Beograd,  ŽFK Novi Bečej - Novi Bečej, ŽFK Jagodina - Jagodina, ŽFK LASK - Lazarevac i FK Pančevo - Pančevo.
U kategoriji pionirki učestvuju tri ekipe: ŽFK  Kikinda - Kikinda, ŽFK LASK -  Lazarevac i ŽFK Mašinac - Niš.

Broj igračica po ekipi je 15, a u polju igraju 5 + 1 sa letećim izmenama,a utakmice sude ženske sudije. Turnir počinje u 11.00 časova,a završetak je predvidjen oko 18.00 časova.