XS
SM
MD
LG

Ritmička gimnastika u Šimanovcima

Lepota, šarm i gracioiznost

 

   Već godinu dana u Šimanovcima egzistira Klub za ritmički gimnastiku „Top Gym“, koji vodi Maja Radosavljević, nekada takmičarski aktivna gimnastičarka (osvajačica brojnih medalja na takmičenjima od pokrajinskog do saveznog ranga).

   - U početku smo radili kao sekcija kluba iz Sremske Mitrovice - kaže Maja Radosavljević - Osnivanje kluba je pomogla Opština Pećinci, kojom se i ovog puta zahvaljujemo. Na jednoj manifestaciji u Šimanovcima, prepoznali su rad, trud i talenat dece. Jednostavno, došlo se na ideju da se u ovoj sredini osnuje samostalan klub za ritmičku gimnastiku. Radimo sa decom od tri do šest godina, što nam je, ujedno, najmlađa grupa. Druga grupa su školska deca, dok su u trećoj grupi „mame“. Treninzi su u Šimanovcima tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom, a u Deču utorkom i četvrtkom. Još uvek nismo izlazili na takmičenja, ali na jesen ćemo svakako. Do sada smo se trudili da više nastupamo kao grupa, kao tim u dečijim emisijama na televizijama, kao i na raznim priredbama, a često i na manifestacijama humanitarnog tipa.

   Adaptirana prostorija u kojoj deca iz Šimanovaca, ali i okolnih sela, treniraju postaje „sve manja“, jer je interesovanje za ovu vrstu sporta ogromno.

   - Deca su očigledno zainteresovana - nastavlja Maja - Spojili smo lepo i korisno. Prošle godine (jun i decembar), bili smo na kraćim pripremama na Divčibarama. Mlađa deca sve kroz igru rade: vežbamo na poligonima, provlačenje kroz obruče, preskakanje vijače, obilaženje čunjeva, kolut napred i nazad…Ukratko, akcenat je na razvoju motorike i mišića. To je najmlađi uzrast i njih treba, najpre, zainteresovati, a to je najlakše baš kroz igru. Sa „grupom mama“ radimo već tri-četiri godine. U početku kao sekcija u školskoj sali.

   Po završetku svake školske godine mladi gimnastičari organizuju manifestaciju humanitarnog karaktera.

   - Krajem maja ili početkom juna organizujemo manifestaciju gde svi učestvujemo, kako deca tako i mame - ističe Maja Radosavljević - Prošle godine, organizovali smo u Kulturnom centru u Pećincima humanitarnu akciju, gde smo prikupljali pomoć za poplavljenje krajeve. U programu koji je trajao oko sat vremena gosti su nam bili Klub za ritmičku gimnastiku „Fit forma“ iz Rume i Karate klub Srem Šimanovci. Bilo je zaista prelepo u prepunoj sali. Što je i najvažnije prukupljena su značajna sredstva.

 

 

KLub za ritmičku gimnastiku "Top Jym"

Lepota i gracioznost

Maja i budući šampioni