XS
SM
MD
LG
23.01.2010 A.Daišević

Fudbalski klub "Vrnjačka Banja" proslavio drugi rodjendan

Prestonica srpskog turizma još nije utonula u zimski san. Na banjskoj promenadi živo je i ovih hladnih januarskih dana, a posebno je toplo oko srca najmlađem sportskom kolektivu u Vrnjačkoj Banji. Fudbalski klub koji nosi ime najpoznatije banje u jugoistočnoj Evropi slavi svoj drugi rođendan i to je bila prilika da se članovi ovog kolektiva pohvale svojim rezultatima. Popularne "banjske karioke" počele su sa radom 15. januara 2008. godine, u trenucima kada je fudbal u ovom gradu zapao u tešku krizu.
- Vrnjačka Banja se godinama ponosila Fudbalskim klubom Goč, svojim SC "Raj" na čijim terenima je nekada trenirala i reprezentacija Jugoslavije. Došlo je teško vreme, kriza je zahvatila Goč koji je potonuo do Međuopštinske lige, najpoznatije domaće ekipe su zaobilazile Vrnjačku Banju kao mesto za pripreme, "Raj" više nije bio kao nekada. Jednostavno, osetio sam potrebu da nešto promenim, da pokrenem nešto novo i tako je osnovan FK "Vrnjačka Banja". I tada, kao i sada, cilj je bio da okupimo što više dece i da se klub bazira na radu sa najmlađima. Odmah smo prešli sa reči na dela i danas, dve godine kasnije, naš klub broji blizu 200 članova, a ime kluba se izgovara sa poštovanjem širom naše lepe Srbije - iznoseći slavljeničku rođendansku tortu govori osnivač i prvi čovek kluba Predrag Grozdanović.

Bivši centarfor Goča, kraljevačke Sloge, Napretka, kragujevačkog Radničkog, donedavno trener zonaša Omladinca iz Novog Sela, svoje bogato znanje i iskustvo odlučio je da prenese na mlade, ali da pokaže kako treba da funkcioniše jedan fudbalski kolektiv.
- Sam ništa ne bih mogao. Vrnjačka Banja je za ove dve godine rasla i stasala u ozbiljan klub zahvaljujući prijateljima koji su razumeli ideju i našli se u svemu tome. Alfa i omega kluba je direktor Miljana Premović koja je vrlo brzo okupila veliki broj ljudi, angažovanu Upravu, brojne sponzore na čelu sa Vladanom Jocićem, koji su pomogli i dalje to čine da ovaj klub bude svakim danom sve bolji i jači. Verujem da ako nastavimo ovako da ćemo biti primer u celom regionu kako treba da funkcioniše i da radi jedan sportski kolektiv.

Uspeh svakog kluba meri se rezultatima. U Vrnjačkoj Banji rade sa decom uzrasta od 1994. do 2004. godišta,a stručni štab čine proverena trenerska imena. Uz Predraga Grozdanovića tu su Zoran Stefanović, Miodrag Šćekić, Branislav Senović i Dušan Milićević.
- Za ove dve godine osvojili smo nekoliko prestižnih turnira u Srbiji. Prvaci smo Strit fudbal lige, pobednici turnira u Kraljevu, Kragujevcu, Beogradu, Čačku, Arilju i Raški. Ove godine na sceni će se pojaviti i seniorska ekipa, dok će u ligama Raškog Okruga nastupiti kadeti, pioniri i petlići. Trenutno, u ligi petlića 97./98. godište naš klub je ubedljivo prvi u svojoj grupi, dok su dečaci 99. godište zauzeli treće mesto u svojoj grupi, ali se radi o vrlo talentovanoj generaciji. Vredi napomenuti da iz dana u dan širimo krig prijatelja, da već imamo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK "AS" iz Novog Pazara, a uskoro ćemo takav ugovor potpisati i sa čačanskim Borcem i Sevojnom. Imamo izuzetno saradnju sa našim bratskim klubom FK Vršac Junajted - zaključio je Predrag Grozdanović osnivač FK "Vrnjačka Banja".

U ovom najmlađem sportskom kolektivu u prestonici srpskog turizma ističu veliku zahvalnost SC "Vrnjačka Banja", Hali sportova "Vlade Divac", VRT televiziji kao i brojnim preduzećima iz ovog regiona koja u granicama svojih mogućnosti pomažu rad kluba. Nadaju se banjske "karioke" da će i SO Vrnjačka Banja obratiti više pažnje na ovaj kluba koji na najbolji mogući način predtavlja svoj grad u Srbiji, a uskoro i van granica svoje zemlje.