XS
SM
MD
LG

Roda i Srbijanka u Drugoj ligi!

Posle tri dana nadigravanja završen je baraž za popunu Druge lige. Poslednjeg dana takmičenja  određeni su putnici za viši  rang. Kao i što je bilo očekivano i pre početka turnira, prva dva mesta zauzele su ekipe Rode i Srbijanke 014. Oni će se od sledeće godine takmičiti u Drugoj ligi Centar.

Roda je pobedom nad Malim Zvornikom rezultatom 3:1, izbacila Zvornik iz trke za drugo mesto i trasirala put Srbijanke ka željenom cilju. U popodnevnom terminu igran je  derbi kvalifilacija u kome su se sastali Srbijanka i Roda. Gošće su opravdale ulogu favorita i potvrdili da je svetla budućnost pred njima. Poraz za domaće nije imao preveliki značaj i bilo je evidentno da su se igračice Srbijanke ispraznile u meču  dan ranije protiv Zvornika, pa su pružile slabiju partiju. Mečevi As-Tehničar i As-Zvornik nisu  imali takmičarski značaj i igrani su za prestiž.

Odbojkaški klub Srbijanka 014 osnovan je pre par meseci, uspeli su da u svojoj prvoj godini postojanja izbore plasman u Drugu ligu što je i bio cilj pre početka takmičenja. Posebno je bio impresivan način na koji su došli do titule u Regionalnoj ligi. Imali su sedamnaest pobeda uz samo jedan poraz i izgubljena četri seta. Veliki uspeh postigli su i odbojkaši Železničara iz Lajkovca, koji su takođe izborili plasman u Drugu ligu Centar. Sjajnu sezonu su imali i mlađe kategorije Spartaka iz Ljiga. Juniori su osvojili treće mesto na nedavno završenom Finalnom turniru Prvenstva Srbije koje je održano u Ljigu. I pioniri njihovog kluba izborili su plasman na Finalni turnir koji tek treba da bude odigran.

Veliki uspeh trenera Srbijanke


Kralj 3 : 0 Železnik 2012
Spas 0 : 3 Roda
Pionir 3 : 0 Obilić
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Roda 12 12 0 36
2 Kralj 12 7 5 23
3 As Batajnica 12 8 4 23
4 Pionir 12 8 4 22
5 Železnik 2012 12 5 7 15
6 Obilić 12 2 10 6
7 Spas 12 0 12 1